PSD primește mai mulți bani de la buget decât DNA

Președintele USR Gorj, Radu Miruță, susține într-o postare pe facebook că PSD primește de la buget o subvenție de 219 milioane de lei într-un an, în timp de Direcția Națională Anticorupție primește 168 de milioane de lei. "Știam deja că prioritatea PSD este sabotarea luptei anti-corupție, iar bugetul pentru 2019 demonstrează asta din nou. Este inadmisibil ca PSD, partidul penalilor, să își aloce mai mulți bani în buget decât pentru DNA", arată Miruță.

Acesta arată că, în bugetul creat de Dragnea, Vâlcov și Teodorovici, este prevăzută o scădere cu 5% a bugetelor DNA și DIICOT pentru 2019, "o subfinanţare voită pentru a sabota cele două instituții". Ministerul Public a depus peste 10 pagini de amendamente cu explicații legate de gravitatea subfinanțării luptei anti-corupție, dar PSD-ALDE le-au ascuns la sertar.

"Parlamentarii USR din comisiile juridice au susținut amendamente care vizează suplimentarea bugetului pentru lupta anti-corupție și rezolvarea problemelor din penitenciare, astfel încât PSD-ALDE să nu mai elibereze infractorii mai devreme din cauza condițiilor improprii", mai arată Miruță. (A.A.

Vizualizări: 813

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: