Punte pietonală la Turcinești. Localnicii circulă tot pe podul avariat

Lucrările la puntea pietonală ridicată peste Jiu au fost încheiate, iar oamenii pot să o folosească încă de la sfârșitul săptămânii trecute. Mult solicitata punte este însă evitată de localnici, care preferă să treacă tot pe podul avariat, printre echipele de muncitori care lucrează la consolidarea lui. Lucrările vor fi gata, cel mai devreme, abia spre sfârșitul lunii octombrie.

Puntea pietonală a fost construită în apropierea podului avariat. Structura este din beton, iar partea pietonală este din lemn. Accesul se face pe niște scări betonate, iar pe suprafața de legătură dintre punte și drumul de centură al municipiului Târgu Jiu a fost turnată criblură. „Puntea a fost dată în folosință de joia trecută. Sâmbătă a fost deschisă oficial, s-a pus criblură până la asfalt, ca să nu circule omul prin nămol, dacă plouă. Din drumul județean până la punte este o diferență de circa 100 de metri”, a declarat Dumitru Modrea, primarul comunei Turcinești.

Podul care leagă municipiul de localitatea de peste Jiu s-a surpat în prima zi de Paști. Deşi au o punte provizorie, localnicii trec tot pe pod, acolo unde muncitorii lucrează de zor la consolidare. „Nu am știut că pot să folosesc puntea. Și, oricum, ce să fac? Să cobor scările cu bicicleta în spate?”, a spus un localnic. „Trec pe pod pentru că așa vreau”, a explicat un alt localnic care se angajase în traversarea podului. 

Lucrările de consolidare vor fi gata abia peste vreo două luni. „Se lucrează intens la pod, la consolidare. Sunt lucrările în grafic. Am certitudinea și siguranța că și dumnealor își doresc cât mai repede să-i dea drumul. Cred că își vor respecta promisiunile, adică cel mai târziu sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie”, a mai spus primarul Dumitru Modrea.

COSTURI  

De execuția lucrărilor se ocupă Întreprinderea de Drumuri și Poduri a Consiliului Județean Gorj, în asociere cu Armeanca SRL. Valoarea contractului este de aproximativ 7 milioane de lei, fără TVA, bani alocați de Guvernul României.

Vizualizări: 1,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: