Purtătoarea de cuvânt îi mai dă o lovitură primarului Romanescu

Primăria Târgu Jiu a mințit marți, într-o comunicare oficială, că primarul Marcel Romanescu a vizitat nouă școli din municipiu, „pentru a se asigura că lucrările de reabilitare, modernizare și igienizare se desfășoară în condiții bune”. Mai mulți directori de școli au spus însă că la ei au venit doar șeful de la Investiții, Raul Chiriac, și „o fată simpatică”, mai exact purtătoarea de cuvânt Anamaria Ianc. Primarul recunoaște că nu a fost cu cei doi la școli, deși așa intenționa, pentru că au apărut niște probleme.

Anamaria Ianc este purtător de cuvânt la primărie de circa o lună. Vinerea trecută, aceasta s-a plâns la un post de radio că presa îi reinterpretează comunicatele, acuzând jurnaliștii că își fac meseria cu rea credință. Trei zile mai târziu, a pus pe pagina de Facebook a primăriei un comunicat mincinos.

Ianc minte în numele primăriei

„Primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Laurențiu Romanescu, a vizitat, marți 8 august, o parte dintre unitățile școlare de pe raza orașului. Au fost vizate, în primul rând, sălile de clasă în care vor fi primiți copiii ce vor urma cursurile școlare în clasa pregătitoare și clasa I”, arată comunicatul în care sunt menționate apoi nouă unități școlare vizitate.

Unii directori de școli au dezmințit informația. „A fost directorul de la Investiţii şi cu purtătorul de vorbe al primarului, o fată simpatică. Au venit de rutină, probabil au făcut un circuit al școlilor. Să vadă care ar mai fi nevoile de început de an”, a declarat Aurel Popescu, directorul Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu.

Potrivit comunicatului de presă, Romanescu ar fi vizitat școlile „Sfântul Nicolae”, „Alexandru Ștefulescu”, „Constantin Săvoiu”, „Pompiliu Marcea”,  „Constantin Brâncuși”, colegiile „Tudor Vladimirescu”, „Spiru Haret”, Liceul cu Program Sportiv și Grădinița cu Program Prelungit nr. 8.

Primarul regretă greșeala din comunicat

Contactat telefonic, primarul Marcel Romanescu a confirmat faptul că nu a fost la toate școlile și a spus că regretă greșeala din comunicat. Romanescu a explicat că intenționa să meargă la școli cu Chiriac și Ianc, dar a intervenit ceva. Ulterior a mers la două școli, fără cei doi, aceștia din urmă fiind la toate școlile menționate în comunicat. „Eu am vizitat numai două şcoli. Am format o echipă cu care trebuia să mă duc în teren, o echipă formată din Raul Chiriac şi purtătoarea de cuvânt, Ianc. N-am putut să mă duc în momentul acela, dar am fost, fără ei, la Școala 11 şi la Tudor. A fost o modalitate de a vedea dacă ei ajung în şcolile respective. Eu trebuia să merg cu ei în şcolile respective, dar a apărut o problemă urgentă şi ulterior m-am deplasat în două şcoli că tot îmi propusesem acest lucru”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.

Rozica Pătrăşcoiu, directorul Şcolii Gimnaziale „Pompiliu Marcea”, a confirmat prezența primarului Romanescu: „Domnul Romanescu a fost în şcoală, i-am explicat de ce am nevoie, i-am arătat clasele pregătitoare şi clasa I şi am vorbit de ce mai am eu nevoie, o reamenajare, un laborator de biologie, igienizare, chestii administrative. Eu sper, am mare încredere în ce spune domnul Romanescu, chiar dacă banii sunt o problemă. Nu pot să spun exact cine cum a fost, eu m-am întâlnit special cu domnul primar să-i spun eu doleanţele”.

Comunicatul primăriei arată la final că „Primarul Marcel Laurențiu Romanescu va vizita, în zilele următoare, toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Târgu Jiu pentru a se asigura de faptul că elevii vor începe anul școlar în condiții optime”. Asta deși primarul este în concediu, urmând să revină la primărie după minivacanța de Sf. Maria. Comunicatul mincinos a rămas pe pagina primăriei și după ce greșeala a fost recunoscută.

REACȚIE

Fostul candidat la Primăria Târgu Jiu, Viorel Caragea, a fost primul care a semnalat public minciuna din comunicatul primăriei, având semnale că nu primarul a fost la școli, ci subordonații lui. Caragea a fost a doua zi la aceleași școli și a fost surprins de mizeria găsită, postând fotografii pe pagina de socializare.

Vizualizări: 4,815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: