Pușcărie cu suspendare pentru un fost primar gorjean

Curtea de Apel Craiova a stabilit sentința definitivă pe care fostul edil al comunei Glogova o are în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu. Ion Șalapa a fost trimis în judecată de procurorii motreni pentru faptul că ar fi achiziționat furtun folosit de pompieri la stingerea incendiilor la un preț mai mare de 14 ori decât prețul pieței.

Anul trecut el a primit o condamnare cu suspendare din partea Judecătoriei Motru, verdictul fiind contestat în speranța că în Bănie lucrurile se schimbă. Nu a fost însă deloc așa. „Respinge, ca nefondat, apelul. Obligă apelantul-inculpat la plata sumei de 400 lei cheltuieli judiciare statului. Definitivă”, a decis Curtea de Apel Craiova.

Bun de plată

Ca urmare a deciziei respective, rămâne în vigoare sentința judecătorilor de la Motru, care au hotărât o pedeapsă cu suspendare pentru fostul edil. „Condamnă inculpatul Şalapa Ion la pedeapsa de 6 luni închisoare. (…) Suspendă condiţionat executarea închisorii aplicate prin prezenta sentinţă pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni ce constituie termen de încercare pentru inculpat (…) Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă UAT Glogova şi Consiliul Local Glogova şi obligă inculpatul Şalapa Ion la plata sumei de 94.191,67 lei, reprezentând despăgubiri civile”, se arată în decizia rămasă definitivă. În verdictul respectiv, fostul primar este obligat să suporte și cheltuieli judiciare de 1000 de lei către statul român.

Vizualizări: 1,921

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: