Puşi să cureţe şanţurile pentru că nu şi-au plătit amenzile

Zeci de cetăţeni din comuna Ciuperceni sunt obligaţi să desfăşoare muncă în folosul comunităţii. Localnicii care „au uitat” să-şi achite amenzile penale sunt trimişi la curăţat de şanţuri. Datornicii ajung la instanţa de judecată în momentul în care autorităţile constată că nu au bunuri pe numele lor.

Încasarea amenzilor reprezintă o problemă majoră pentru administraţia locală din Ciuperceni. Autorităţile spun că i-au tot înştiinţat şi somat pe rău-platnici, dar fără rezultat. Din acest motiv s-au adresat instanţei pentru a recupera debitele. Primăria are de încasat în jur de 200 de mii lei de la localnicii care au încălcat legea şi sunt buni de plată.

„Sunt cetăţeni care au amenzi şi nu putem să le luăm nimic. Nu au niciun venit. Nu lucrează, nu sunt trecuţi cu bunuri în registrul agricol şi de aceea le-am întocmit dosare către instanţă pentru transformarea acestei amenzi în muncă în folosul comunităţii. Avem în jur de 60 de dosare care sunt trimise la instanţă, pentru vreo 30 deja ne-au venit hotărârile judecătoreşti. Urmează să-i înştiinţăm pe cetăţeni să vină să presteze muncă aşa cum a stabilit instanţa de judecată”, a declarat Dumitru Tăloi, primarul comunei Ciuperceni.

Oamenii vor fi implicaţi în activităţi de întreţinere a drumurilor, de igienizare a localităţii sau de curăţare a şanţurilor. „Vom avea grijă să execute aceste ore şi poate se învaţă minte şi nu mai încalcă legea. În ceea ce priveşte profilul general al celor care încalcă legea, vorbim despre tineri, care au maşină, dar nu e pe numele lor, e pe numele părinţilor. Mai avem cazuri când, în stare de ebrietate, provoacă scandal, jignesc vecinii şi  tulbură liniştea publică”, a conchis primarul din Ciuperceni.

În localitate sunt şi doi fraţi care trebuie să desfăşoare muncă în folosul comunităţii. Au primit aceeaşi amendă, ca şi valoare, însă, în instanţă, cauza lor a fost judecată de doi magistraţi diferiţi. Unul dintre ei a primit mai multe ore de muncă, fapt ce a stârnit controverse între cei doi, a spus primarul Tăloi.

Vizualizări: 1,738

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: