Puzzle cu Victor, Liviu şi Codruţa

Statul paralel, de care vorbesc azi pesediştii, există în măsura în care în ultimii ani au fost făcute dosare la comandă politică. Rechizitorii scrise la SRI, puse în practică de DNA şi... finalizate de judecători, aspect de care se vorbeşte mai puţin spre deloc.

Pornind de la premisa că acest stat paralel a existat, din cine a fost format? Să pornim de sus. Din Traian Băsescu, care a executat baronii PDL pentru a-i face loc Elenei Udrea. Din Victor Ponta, care negocia cu Băsescu numirea procurorilor şefi, Kovesi la DNA, Alina Bica la DIICOT şi Niţu la Parchetul General. Pe cine a executat Ponta cu statul paralel? Exemplul care îmi vine în minte ar fi Dan Diaconescu, lăsat fără televiziune şi condamnat la închisoare după ce era să-l lase pe Ponta fără mandatul de deputat.

Să mergem mai departe. A făcut Sebastian Ghiţă parte din statul paralel? Păi, dacă ne gândim cum a fost condamnat Sorin Ovidiu Vântu pentru o aşa-zisă ameninţare la adresa lui Ghiţă, am putea să ne gândim că făcea parte. Şi, să nu uităm modul în care şi-a făcut postul de televiziune România TV, printr-o manevră care ar fi trebuit să scoată din piaţă Realitatea TV.

Gabriel Oprea, al cărui nume apare şi el destul de des în subiect, a folosit statul paralel pentru a-şi întări partidul, UNPR, în care aducea lideri cu probleme penale cărora le promitea imunitate în faţa procurorilor şi judecătorilor.

Liviu Dragnea o fi fost şi el cu Statul paralel? Nu ştiu dacă o fi făcut cineva puşcărie din cauza lui Dragnea, dar înţeleg că statul ăsta paralel oferea şi protecţie, cum ar fi de exemplu în dosarul TelDrum.

Despre şefii SRI George Maior şi Florian Coldea, ca şi despre şefa DNA Laura Codruţa Kovesi nu m-am lămurit dacă ei erau şefii statului paralel sau uneltele acestuia.

Politicienii cu probleme penale care vorbesc despre statul paralel sunt de fapt fondatorii acestuia. Cel puţin aşa rezultă din ce spune Dragnea despre Ponta, Ponta despre Băsescu, Băsescu despre Coldea, Coldea despre Dragnea, Dragnea despre Oprea, Oprea despre Kovesi şi aşa mai departe. Fiecare personaj pune câte o piesă în acest puzzle. Deşi nu sunt prea multe piese până acum, să zicem că vedem un 10% din planşă. Nu ştiu dacă povestea asta cu statul paralel va ţine până când vom vedea planşa întreagă. Nu cred că va ţine, dar celor care au lansat pe piaţă acest subiect nu le va fi bine. Nu pentru că statul paralel le va face ceva, ci pentru că statul paralel sunt ei, cei care conduceau instituţiile statului la acea vreme: Băsescu, Ponta, Dragnea, Oprea, Udrea, Coldea, Ghiţă, Maior, Kovesi, Stanciu, politicieni, procurori, judecători etc.

Aţi observat că nimeni nu spune cu nume şi prenume cine e statul paralel, că nu o fi fost doar Kovesi, eventual şi ăştia de la SRI? Politicienii ăştia cu dosare penale nu spun tot adevărul din cauză că ei au fost ani la rând beneficiari ai statului paralel. Sau poate chiar statul paralel.

Vizualizări: 658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: