Râbu, propus de PSD vicepreşedinte la Consiliului Judeţean

Fostul şef al organizaţiei PSD din Motru, Vasile Râbu, a fost desemnat ieri de către organizaţia judeţeană a partidului să fie susţinut pentru a ocupa postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, lăsat liber prin pensionarea de la 1 ianuarie a unui alt social-democrat. Şedinţa de alegeri ar urma să aibă loc mâine, numai că celelalte partide vor să o boicoteze.

PSD este singurul partid care şi-a desemnat un candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, majoritatea pe care o clamează celelalte partide reprezentate în Consiliu neavansând până acum nicio propunere concretă. Vasile Râbu a fost anul trecut adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, iar anterior a fost director în bazinul minier Motru, el pensionându-se din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia. Social-democraţii gorjeni au avut mai multe opţiuni, numărul celor interesaţi să fie promovaţi pe un astfel de post important în administraţia judeţeană fiind destul de mare, în cele din urmă alegându-se varianta Râbu.

Şedinţa pentru alegerea noului vicepreşedinte al CJ Gorj este programată mâine, celelalte trei partide din Consiliul Judeţean, respectiv, PDL, PNL şi PRM, anunţând că îşi vor retrage consilierii de la dezbateri dacă punctul respectiv nu este scos de pe ordinea de zi. PSD Gorj are 16 consilieri judeţeni şi mai are nevoie de un vot pentru ca Râbu să fie votat vicepreşedinte, Ion Călinoiu spunând că nu are "emoţii" pentru votul respectiv. Preşedintele CJ Gorj afirmă că şedinţa se va desfăşura normal şi nimeni nu va părăsi sala, Călinoiu urmând să aibă joi o ultimă discuţie cu reprezentanţii PRM pentru susţinerea lui Râbu la funcţia de vicepreşedinte.

PRM are doi consilieri în CJ Gorj, iar PDL 9, în timp ce PNL are 6 consilieri, liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega anunţând mai din timp că filiala îi va da afară din partid pe acei consilieri care nu vor părăsi sala de şedinţe. PDL şi PNL Gorj urmează să discute după şedinţa de vineri un protocol de colaborare în plan local, protocol care prevede şi susţinerea reciprocă în cadrul Consiliului Judeţean, cele două partide intenţionând să formeze o nouă majoritate împreună cu PRM.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: