Raed Arafat cere anchetă după decesul de la rafting. Motivul!

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat va declanşa o anchetă în cazul morţii bărbatului care a căzut dintr-o barcă, în râul Jiu, când făcea rafting. Un prim motiv este acela că la eveniment a fost trimisă ambulanță de la Târgu Jiu, deși Petroșani era mult mai aproape. Pe de altă parte, medicii ajunși la fața locului nu au putut interveni pentru că victima era pe malul celălalt al Jiului, nu pe partea cu drumul, astfel că s-a așteptat venirea pompierilor și salvamontiștilor. Bărbatul de 42 de ani a murit după ce barca în care se afla s-a răsturnat.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj, Constantin Mitroi, a declarat, pentru MEDIAFAX, că apelul a fost primit la ora 13.26, iar ambulanţa a plecat de la Târgu-Jiu la 13.27 şi a ajuns la 14.15. Când Ambulanţa a ajuns la locul accidentului, nu a putut interveni, pentru că victima era pe partea cealaltă a râului, motiv pentru care s-a apelat la pompieri.

”Nu aveam posibilitatea să ajungem acolo, am cerut ajutorul pompierilor şi al salvamontiştilor, dumnealor au dotarea necesară. Şi apelul pe 112 când a fost făcut s-a specificat că victima este pe malul Jiului, pe partea cu drumul, deci a fost o inducere în eroare. Dacă se spunea corect, pompierii ar fi ajuns în acelaşi timp cu ambulanţa”, a spus managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj.

Potrivit acestuia, a fost trimisă ambulanţa de la Târgu-Jiu pentru că exista riscul ca Hunedoara să nu aibă ambulanţă cu medic şi s-ar fi pierdut timp.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara, Călin Dumitrescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că la dispeceratul din judeţul Hunedoara nu a fost redirecţionat niciun apel pentru salvarea victimei.

Vizualizări: 2,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: