Rafting pe Jiu doar primăvara

Sezonul de rafting pe Jiu va începe mai târziu în acest an. Deja amatorii de senzații tari s-au interesat de debitul Jiului, dar vremea nu este de partea lor. Abia de luna viitoare, iubitorii raftingului vor putea încerca din nou apele Jiului. „Se va face rafting pe Jiu cu siguranță. Sunt operatori care ne-au întrebat deja care este nivelul apei. Nu știm când se va îndrepta vremea și va fi mai bine. Noi credem că după 1 aprilie e prea devreme. Mi-ar fi drag să spunem că pleacă de la 1 aprilie, dar cu siguranță va fi foarte frig”, ne-a explicat șeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu.

Dacă microhidrocentralele din Defileu vor fi finalizate, debitul râului va scădea considerabil, punând în pericol inclusiv acest sport extrem. Râul ar urma să fie deviat prin tuburi subterane, iar raftingul s-ar putea organiza doar când ar fi apă suficientă pentru acest sport.

„Primăvara va fi suficientă apă și prin tub și pe Jiu. Problema va fi atunci când seacă foarte mult apa. Asta e singura problemă care îi frământă pe toți. În momentele de criză, când nu e apă, ce o să facă ei. Sunt convins că soluții vor fi”, a mai spus Sabin Cornoiu.

(M.M.)

Vizualizări: 1,064

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: