Rafturi simple din lemn, potrivite pentru  bucătăria aglomerată

Bucătăria este locul din casă în care avem nevoie de spaţii mai mari de depozitare decât în restul casei. Veselă şi tacâmuri, cratiţe şi borcane, cutii sau punguţe, toate trebuie să fie la îndemână, nu ascunse prin locuri unde sunt greu de găsit.

În funcţie de stilul decorativ şi spaţiul necesar de depozitare, pot fi alese pentru bucătărie rafturi simple care sunt uşor de confecţionat şi de instalat. Acestea pot oferi, pe lângă spaţiu de depozitare, şi farmec şi personalitate bucătăriei.

Există mai multe tipuri de rafturi care se pretează pentru amenajarea bucătăriei. Se pot monta rafturi deschise, poliţe şi etajere (blidare) sau rafturi protejate de uşi de sticlă.

Un bufet cu rafturi deschise în partea superioară şi dulapuri cu uşi în partea inferioară este un model potrivit pentru o bucătarie în stil rustic, tradiţional. Astfel, poate fi expusă în partea de sus vesela preferată şi poate fi ascunsă cea mai putin estetică în dulapuri. O astfel de soluţie se potriveşte şi pentru bucătării moderne, condiţia fiind forma şi geometria acestor rafturi. Montarea unor astfel de rafturi deschise te obligă să păstrezi ordine în bucătărie şi să speli vasele, pentru că rafturile goale nu sunt deloc prietenoase. Nu trebuie omis faptul că o bucătărie cu rafturi deschise este foarte uşor de amenajat pentru că rafturile sunt mult mai uşor de făcut şi de adaptat la restul decorului, comparativ cu mobila de bucătărie tradiţională.

Un dulap aplicat pe un perete întreg, format  din rafturi de la podea şi până în tavan, oferă spaţiu mai mult decât suficient. În plus, poti să laşi o distanţă mai mare între rafturi, astfel încât să depozitezi şi cutii, coşuri sau alte accesorii de bucătărie. Este foarte estetic, dă fluiditate spaţiului, este un bun mod de organizare.

Indiferent de modul în care am amenajat bucătăria, soluţia unor poliţe solitare pe unul din pereţi reprezintă o excelentă cale prin care decorezi, câştigi spaţii de depozitare şi foloseşti locuri care ar ramâne inutile în absenţa poliţelor. În fond şi în bucătărie personalitatea şi stilul fiecăruia trebuie să-şi lase amprenta.

Galerie foto




Vizualizări: 1,690

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: