Rânca, din nou viscolită şi troienită

A venit din nou iarna la munte, în plină primăvară la Rânca și pe Transalpina ningând ieri mai mult decât în ultima lună a sezonului rece. Drumarii au fost nevoiți să scoată utilajele de deszăpezire încă din zorii zilei, ei trebuind să lucreze toată ziua pentru a menține circulația deschisă.

În stațiune a nins mai bine de 10 cm, dar unde a fost zăpada viscolită stratul ajunge și la un metru, în zona de șosea unde circulația e închisă în timpul iernii nămeții fiind și de peste cinci metri, ceea ce face imposibilă deschiderea traficului pe Transalpina la 1 aprilie, așa cum era programată reluarea circulației pe cea mai înaltă șosea din țară.

Utilajele de deszăpezire au fost aduse la Rânca din timp, prognozele meteo arătând că va ninge din nou destul de mult, Gorjul fiind sub avertizare de cod galben emisă pentru vreme rea și precipitații abundente. În stațiune și mai ales până în stațiune ninsoarea a fost însoțită de viscol, ceea ce a făcut ca utilajele de deszăpezire să nu stea mai deloc. „Viscolul suflă cu putere, avem un vând de peste 70 km/h, ceea ce ne-a obligat să aducem aici patru utilaje pentru a face față situației. Participanților la trafic le recomandăm să circule cu viteză redusă și cu atenție sporită și, de asemenea, să nu uite că au nevoie de cauciucuri de iarnă în continuare. Dacă va fi cazul noi vom face apel și la poliție pentru montarea lanțurilor, dar vom vedea în funcție de evoluția vremii”, a menționat Cristian Tudor, din partea Secției Drumuri Naționale Gorj.

Vizualizări: 2,556

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: