Rânca, ocupată de Crăciun. Mai sunt locuri doar de 1 Decembrie!

Luna decembrie începe cu un weekend prelungit şi nu va fi singura minivacanţă pentru gorjeni. De Crăciun şi Revelion vor urma alte zile libere. Cabanierii din Rânca au stabilit deja preţurile, iar, pentru perioada 30 noiembrie-3 decembrie, staţiunea este ocupată în proporţie de 70%. Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca, a vorbit, într-un interviu pentru Pandurul, despre ofertele pregătite pentru turişti.

 Reporter: Vom schia la Rânca în minivacanţa de 1 Decembrie?

Constantin Pănescu: De schiat, nu ştiu dacă vom schia. Numai dacă va ninge. Duminică sau luni e posibil să ningă, iar asta înseamnă că vom avea şi zăpadă de 1 Decembrie. Atunci vor veni mai mulţi turişti la schiat sau la săniuş pentru prima întâlnire cu zăpada pentru acest sfârşit de an.

 Rep.: Cu ce oferte vreţi să atrageţi turiştii?

C.P.: Nu avem oferte speciale de 1 Decembrie. Am păstrat preţurile destul de mici pentru începutul lunii decembrie. Sunt între 70 şi 100 de lei în funcţie de cameră şi confort, pentru două persoane. În rest, aşteptăm turiştii cu mâncăruri tradiţionale. Dacă sunt grupuri mai mari, facem şi câte un purceluş, proţap, garniţe şi aşa mai departe.

 Rep.: Pentru weekend-ul de Sfântul Andrei, aveţi rezervări?

C.P.: De 1 Decembrie, Rânca este ocupată în proporţie de 70-75%.

 Rep.: Pentru sărbătorile de iarnă aţi stabilit programul şi tarifele?

C.P.: Ne-am făcut planurile şi pentru Sărbătorile de Iarnă. De Crăciun apare Moşul la Rânca. Vom avea numai produse tradiţionale. Pe 22 sau 23 decembrie mai sacrificăm un porc de 130 de kilograme. Pregătim tobă, caltaboş, piftii, garniţă, muzică pur românească cu diverse ansambluri. Îl vom avea pe profesorul Ştefan Popescu.

 Rep.: Pentru Revelion ce veţi pregăti?

C.P.: De Revelion pregătim prepeliţă umplută cu portocală pe garnitură de gutui cu mere verzi, pregătim curcan la proţap în faţa turiştilor. Vom avea dansuri şi concursuri cu premii.

 Rep.: Au sunat turiştii să facă rezervări pentru Sărbătorile de Iarnă?

C.P.: Da. De Crăciun şi de Revelion deja nu mai avem locuri. Eu cel puţin am închiriat totul. Mai sunt şi alte cabane şi pensiuni care nu au mai lăsat la preţ. Au păstrat preţul în euro şi probabil dă mai bine aşa.

 Rep. Care vor fi tarifele?

C.P.: De sărbători vom avea 79 de lei de persoană, cu mic dejun inclus, în toate hotelurile. La pensiuni, 60 de lei. Sunt produse tradiţionale produse aici, la Rânca, vom avea băuturi puse la dispoziţia turiştilor.

Vizualizări: 1,572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: