Războiul continuă la ITM Gorj. Adjunctul Ilie e acum... „satisfăcător”!

Şefii Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj continuă şicanele prin intermediul instanţelor de judecată. Ovidiu Ilie, inspector șef adjunct în cadrul ITM, a pierdut, în prima fază, procesul cu șeful instituției, George Romanescu. Războiul a pornit după ce Romanescu i-ar fi acordat adjunctului său calificativul „nesatisfăcător”. Ilie s-a adresat instanţei de judecată pentru a scăpa de raportul de evaluare. Între timp, Ilie a fost reevaluat şi a primit calificativul „satisfăcător”. Deşi este un calificativ profesional slab, adjunctul ITM Gorj scapă pentru moment de demitere.

Ovidiu Ilie, adjunctul șefului ITM Gorj, a pierdut la prima instanță procesul cu superiorul său. Ilie susține că cererea i-a fost respinsă de instanța de judecată pe motiv că i-a fost schimbat calificativul în timpul procesului.

„Nu mă opresc aici”

Adjunctul ITM Gorj a precizat că se consideră în continuare nedreptățit. „S-a respins cererea mea de suspendare întrucât domnul inspector șef a schimbat calificativul. Eu cerusem suspendarea calificativului de «nesatisfăcător» și atunci automat nu mai avea obiect procesul. A schimbat calificativul din «nesatisfăcător» în «satisfăcător» și acum urmează să-l contest pe acesta. Nu am cum să mă opresc aici. Nici acest calificativ nu mă mulțumește, pentru că este ilegal. Da, după ce l-am atacat în instanță, a schimbat calificativul. Sunt șicane de acest gen. Poate dacă acționez acum în instanță, îl schimbă și pe acesta”, a spus Ovidiu Ilie, inspector șef adjunct al ITM Gorj.

„Nu e un calificativ bun”

Șeful ITM Gorj, George Romanescu, admite că a schimbat calificativul subalternului său, însă nu pe parcursul procesului. Romanescu declară că acest calificativ s-a schimbat în conformitate cu legea, cu mult timp înaintea procesului. „Pe 17 martie 2017 a fost respinsă cererea formulată de dânsul. Și pot să spun că nu a fost schimbat calificativul pe timpul derulării procesului. Calificativul s-a schimbat în conformitate cu procedurile legale, cu mult timp înainte. Calificativul «satisfăcător» nu este un calificativ bun pentru un funcționar public, dar asta nu înseamnă, în momentul de față, desfacerea contractului de muncă”, a spus George Romanescu, inspector șef ITM Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 2,951

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: