Reabilitarea străzilor din Târgu Jiu, în plină desfăşurare

Cartierul Bicaz a fost transformat în şantier din cauza lucrărilor de reabilitare a zonei. În momentul de faţă, canalizarea este finalizată în proporţie de 90%. Tot prin intermediul proiectului ce vizează modernizarea spaţiilor publice urbane vor fi reabilitate străzile şi trotuarele din cartierul Narciselor, Tismana, Panduraş, Aviatorilor, Calea Bucureşti şi Calea Severinului.

Lucrările de reabilitare a străzilor din Târgu Jiu au demarat în forţă în urmă cu aproape două luni. Proiectul care presupune modernizarea spaţiilor publice urbane are o valoare de aproximativ 300 de miliarde de lei vechi şi vizează zona Bicaz, cartierul Narciselor, Tismana, Panduraşul, Aviatorilor şi câte un tronson din Calea Bucureşti şi Calea Severinului. Lucrările sunt efectuate de către un consorţiu format din Întreprinderea de Drumuri şi Poduri şi din societăţile Rovincom, Romprest şi Tehnocom. În momentul de faţă, se lucrează intens în zona Bicaz, unde canalizarea este finalizată în proporţie de 90%. “Lucrăm în mai multe puncte. Am atacat strada Bicaz, iar cel mai mult vom avea de muncă în zona unde se intersectează conducta pluviala cu cea menajeră. Aici sunt foarte multe cabluri şi trebuie realizate  racordurile. Sperăm ca în maxim două luni să finalizăm lucrările de canalizare deoarece acestea sunt deja realizate în proporţie de 90%”, a declarat Ion Olaru, directorul general al societăţii Rovincom.

GARANŢIE

Ion Olaru a mai menţionat că garanţia de bună execuţie este de 10% din valoarea contractului, banii rămânând în contul primăriei pe o perioadă de 5 ani, până la efectuarea recepţiei.        

OBIECTIVE

Potrivit proiectului, la nivelul municipiului Târgu Jiu, se vor asfalta zeci de kilometri de străzi şi trotuare. “Programul vizează atât asfaltarea a 11,2 km de străzi şi a 18 km de trotuare, cât realizarea a 22 km rigole carosabile, 1,6 km de canalizare menajeră şi 800 de metri canalizare pluvială în subteran”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: