Reacţia lui Ponta după ce a aflat că i s-au „plantat” probe în dosarele DNA

Scandal uriaş în jurul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce fostul deputat de Prahova, Vlad Cosma, a prezentat înregistrări la două televiziuni centrale de ştiri conform cărora procurorii DNA Ploieşti ar fi fabricat probe pentru a-i incrimina pe politicieni importanţi, printre aceştia fiind şi Victor Ponta. Deputatul de Gorj are la activ două dosare DNA, unul dintre ele fiind instrumentat la Ploieşti şi îl vizează şi pe fugarul Sebastian Ghiţă, şi el fost deputat de Prahova.

Cosma a ieşit la rampă cu dezvăluirile cu câteva zile înainte ca judecătorii să pronunţe un verdict final într-un alt dosar care îl vizează pe el şi pe tatăl său, luna viitoare fiind foarte posibil ca luna viitoare şi Ponta să afle o sentinţă în dosarul „Turceni-Rovinari”, despre care spune că este „inventat”. Precizarea a făcut-o într-o reacţie pe care a avut-o pe contul său de Facebook la dezvăluirile lui Vlad Cosma, fostul premier menţionând că era în vizită la americani în momentul în care procurorii îl „lucrau”.

„În luna februarie 2015 am fost în vizită oficială în SUA - am fost primit cu garda de onoare la Pentagon şi am fost în biroul Directorului CIA să vorbim despre rolul României în Parteneriatul Strategic şi despre «statul de drept» din România - între timp văd că la DNA Ploieşti mi se fabricau probe false, se instigau martori mincinoşi şi se pregătea percheziţionarea mamei şi surorii mele ca şi arestarea cumnatului meu! Deoarece nu am demisionat imediat după înscenarea de la Ploieşti, s-a trecut la planul al doilea pentru schimbarea Guvernului - procurorul Uncheşelu a inventat la Bucureşti un alt dosar pentru pretinse fapte din 2007-2008 (eram deja în 2015) falsificând documente şi şantajând martorii din dosar să mintă ceva despre mine!”, a comentat Ponta.

Deputatul s-a declarat convins că scandalul nu va avea consecinţe deosebite, deşi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader a fost chemat de urgenţă la Bucureşti de premierul Vasilica Viorica Dăncilă, acesta fiind în vizită tocmai în Japonia. Ca urmare, Toader ar putea decide schimbări la vârful DNA, schimbări pe care actuala putere le doreşte încă din vremea în care Ponta era în fruntea Guvernului.

Vizualizări: 1,195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: