Reacția lui Weber după plecarea lui Cârciumaru din PSD

Plecarea lui Florin Cârciumaru din Partidul Social Democrat către formațiunea politică a lui Victor Ponta, Pro România, a fost comentată de cei care nu l-au mai susținut pe acesta pentru un nou mandat.

După decizia lui Cârciumaru de a se alătura lui Victor Ponta, liderul PSD de la Gorj, Mihai Weber, spune că nu înțelege acest lucru, mai ales că senatorul tot aducea critici la adresa liderilor Pro România.

”Este surprinzătoare decizia pe care a luat-o domnul Cârciumaru. Din câte știu eu, domnul Cârciumaru nu avea o părere tocmai bună despre Victor Ponta sau despre colegul lui. Mereu a considerat că au trădat PSD-ul și de asta sunt surprins. Este decizia pe care o ia fiecare. Nu văd ce folos i-ar aduce, poate doar niște promisiuni pe viitor. Nu văd de ce ar fi făcut asta, a fost un om de foarte mult timp în PSD, a condus acest partid, a muncit, dar și partidul i-a oferit anumite satisfacții. Îmi pare rău că a ajuns la această concluzie. Poate cine știe cu ce promisiuni a fost ademenit, dar eu am considerat că a depășit faza de supărare. Am crezut că a înțeles. Am avut discuții cu dânsul, îl așteptam să vină de la București. De asta mă surprinde această decizie”, a spus Mihai Weber, la Radio Infinit.

Florin Cârciumaru, prezent în cadrul unei conferințe de presă la Pro România, susținută de Alin Văcaru și Victor Ponta, și-a explicat decizia, afirmând că este o bucurie că va face parte dintr-un partid mai tânăr.

”Țin să mulțumesc domnului Ponta și domnului Văcaru, pentru invitația și insistența dumnealor de-a lungul anilor pentru ca astăzi să fac acest pas, să mă înscriu în Pro România. Pentru mine este o mândrie că pot să vin într-un partid tânăr, de centru stânga, lângă oameni tineri, care efectiv au lucrat lângă mine atunci când au făcut primii pași în politică. Ei erau tineri aspiranți, eu primar și președinte al PSD Gorj”, a spus Cârciumaru.

Tot senatorul social-democrat i-a adus cuvinte de laudă lui Victor Ponta: ”Sunt sigur că vom avea rezultate pentru că îi cunosc foarte bine. Victor Ponta în calitate de om politic, prim ministru, a demonstrat și o va face și pe viitor. Dacă în 2016 PSD a reușit să câștige alegerile cu un procent istoric, foarte mult acel procent îi este datorat lui Victor Ponta.  Este singurul lider politic care poate să reprezinte România atât pe plan național, cât și extern”, a mai afirmat Cârciumaru. 

Vizualizări: 4,401

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: