Recomandările Alisei pentru un păr sănătos. PLUS măști simple acasă la tine!

Părul frumos, sănătos și strălucitor ne face să pășim zilnic cu încredere mai mare în forţele proprii, însă uneori apa dură, produsele din comerț, vântul sau aparatele de styling ne pot pune bețe în roate în încercarea noastră de a avea un păr de invidiat.

1.Evitați sulfații, siliconii, parabenii și alcoolul în ingredientele produselor pentru păr! Acestea usucă părul excesiv și, în combinație cu apa dură, îl face să arate obosit, tern, dezordonat, fapt ce trage după sine vârfuri despicate și ruperea lui în timp.

2. Evitați să vă pieptănați părul atunci când este ud pentru a evita ruperea lui.

3. Limpezește balsamul folosit anterior șamponului cu apă rece! Apa rece închide cuticula firului de păr păstrând în interior efectele benefice ale balsamului hidratare și strălucire.

4. Ţine-te departe de aparatele fierbinţi de styling! Placa şi ondulatorul pot cauza degradarea rapidă a firului de păr! Foloseşte în acest sens produse speciale care au rol de protecţie termică!! Dacă nu ai de ales şi e musai să foloseşti placa/ondulatorul, alege un salon cu produse organice pentru un tratament de reparare intensivă a firului de păr lunar/bilunar ce vă ajută la păstrarea părului în stare perfectă cât mai multă vreme fără să fii nevoită să renunţi la ceea ce te face fericită sau realizează acasă diverse mixuri de uleiuri şi ingrediente în funcţie de nevoile parului tău!

5. Nu îți spăla părul zilnic! Curățirea zilnică îl usucă excesiv și îl privează de uleiurile sale naturale de care părul are nevoie.

6. Mâncarea sănătoasă ajută! Răspunsul pentru un păr sănătos vine și din interior! Alimentaţie sănătoasă + Produse pentru păr delicate = Păr frumos, sănătos si plin de strălucire

Exemple de măști pentru acasă

Masca pentru căderea părului

Ulei de măsline + miere + scorțișoară. Mixează-le formând o pastă după care le aplici pe păr pentru 15 min.

Masca pentru păr uscat

Ulei de cocos + ulei de măsline + ou. Uleiurile sunt esențiale în hidratarea părului, iar oul conține vitaminele A, B12, D, E și proteine. Proteinele ajută la fortificarea rădăcinii părului, iar vitamina B12 ne ajută să căpătam volum.

Masca pentru păr vopsit

Lapte + Miere. Această mască vă ajută la rehidratarea părului după procedeele chimice. Grăsimea din lapte va face părul mai moale și mai flexibil, acidul lactic ajutând la îndepărtarea celulelor moarte, iar mierea va atrage și retine hidratarea. Ai nevoie de o jumătate de pahar de lapte gras + o lingurița de miere.

 Alisa Coroi, Alisa Beauty Atelier

Galerie foto



Vizualizări: 5,309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: