Record: 77 de oferte la licitaţia pentru paza CE Oltenia!

Ofertele pentru contractul de pază de la nivelul Complexului Energetic Oltenia vor fi evaluate vineri, 17 februarie, urmând să fie desemnat și câștigătorul. Pentru contractul de circa 20 de milioane de lei au depus oferte 77 de firme și asocieri de firme.

Câștigătorul celor 20 de milioane de lei va fi desemnat pe 17 februarie, iar competiția este acerbă. Au fost depuse 77 de oferte pentru cele 22 de loturi.  Firma sau firmele care vor câştiga licitaţia trebuie să asigure paza cu 651 de agenţi. În 2016 a fost o licitație cu cântec, lăsându-se cu demiteri, cazul lui Ion Răuț, și sancțiuni, dar nici în 2017 nu este mai bine. A fost depusă și o contestație la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Pe 5 ianuarie 2017, firma SMB SRL, care a avut contracte în 2016, a depus o contestaţie la CNSC prin care a cerut modificarea fişei de date și a caietului de sarcini. Mai întâi, firma a notificat CE Oltenia, dar răspunsul a fost că nu modifică nicio literă. SMB SRL susține că după aceste două documente un ofertant poate depune oferă pentru toate loturile și poate fi declarat câștigător. Totodată, contractele se execută în același timp, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă resurse mai mari, deși nu s-au cerut resurse diferite pentru fiecare lot. SMB SRL mai spune că aceste documente încalcă Legea achizițiilor sectoriale. Chiar și așa, răspunsul CNSC a dat dreptate CEO respingând contestația ca nefondată.

SMB SRL a intentat și un proces CE Oltenia, pentru care nu a primit termen, dar cauza este legată de execuția contractului din 2016.

SISTEME

Potrivit unei informări a CEO, în 2017 compania intenţionează să implementeze sisteme anti-efracţie. Aceste sisteme ar costa compania 60 de mii de euro, dar ar reduce cu un milion de euro contractul cu firmele de pază.

INCIDENTE

CE Oltenia a numărat de la începutul anului şi până acum un număr de 20 de incidente cu implicarea agenţilor de pază: 14 furturi, 4 tentative de furt şi 2 pătrunderi neautorizate. Cele mai multe furturi au fost la Jilţ Nord şi Roşia, acolo unde sunt și cei mai mulți bani cheltuiţi.

Vizualizări: 5,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: