Record de acte adiţionale la CE Oltenia

Complexul Energetic Oltenia prelungeşte de mai multe luni sau chiar ani, contracte de prestări servicii, în locul organizării unor licitaţii. Este şi cazul unor contracte de pază la Termocentrala Brăila şi Cariera Husnicioara. Multe acte adiţionale au fost făcute şi cu firma de pază deţinută de Ion Făget, Signovince, în jur de 15 adiţionale. Ulterior, acesta a şi obţinut licitaţia pentru pază la CEO.

În şedinţa de Directorat în CE Oltenia a fost aprobat, acum o săptămână, Actul adiţional cu numărul 25 pentru o firmă de pază numită SC SPP Vispo SRL. Contractul a expirat de cel puţin doi ani, dar compania nu a făcut licitaţie pentru a contracta o altă firmă sau tot pe aceasta, dacă preţul ar fi fost corect. De mai mult timp prelungeşte acest contract prin acte adiţionale, ajungându-se la 25. Ultimul, pe perioada 1august-31 august 2016 este în valoare de 41.700 de lei.

Firma Vispo SRL pare să fie una cu probleme, judecând după articolele apărute în presă. În 2014, administratorul firmei, Tudorel Bratu, şi un subaltern au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare pentru fraudă cu fonduri europene şi delapidare. DNA susţine că Bratu şi-a însuşit 4.500 euro din banii pe care trebuia să îi plătească, printr-un proiect european, cu titlu de subvenţie, celor 28 de cursanţi pe care i-a pregătit în meseria de agent de pază.

Altă unitate a CEO, alt caz. SC Vigilent Security SRL are de asemenea multe acte adiţionale. Ultimul este tot pentru luna august, pe suma de 60.000 de lei.

Vizualizări: 4,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: