Refuză să facă avorturi în Postul Paştelui

Medicii ginecologi refuză să facă în această perioadă a anului avorturi la cerere în cabinetele medicale, dar şi în cadrul spitalelor. Pe de o parte este vorba despre însemnătatea religioasă, fiind Postul Paştelui, însă pe de altă parte medicii vor să tragă şi un semnal de alarmă privind numărul tot mai mare al acestor solicitări. Unde mai pui că cele mai multe femei care cer astfel de intervenţii sunt şi minore!

Fără avorturi în Postul Paştelui! Acesta pare să fie în acest moment mesajul medicilor ginecologi către femeile care vor să scape de sarcină. Cert este că numărul avorturilor ar putea să scadă în această perioadă pentru că astfel de intervenţii nu s-au făcut niciodată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, în preajma Sărbătorilor Pascale. „Mai sunt unele femei care se adresează şi în această perioadă pentru avorturi, dar niciodată în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu nu s-au făcut chiuretaje în săptămâna dinainte de Paşti. Deci, în Săptămâna Luminată nu se fac chiuretaje. Să ştiţi că în general tendinţa, chiar şi a medicilor ginecologi, este pentru a nu mai face chiuretaje la cerere, numai în anumite condiţii”, a spus Vasile Stănculete, medic ginecolog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

„Un abuz”

Medicii vorbesc deja despre un abuz din partea femeilor privind întreruperea de sarcină la cerere. „După părerea mea, ca medic specialist şi care am deja o viaţă în această meserie, consider că se face în perioada asta un abuz din acest punct de vedere. Femeile ar trebui să fie mai atente, mai conştiente, libertatea asta a cam dăunat femeilor”, a mai spus ginecologul Vasile Stănculete. 

Vizualizări: 1,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: