Regiunea Tirol din inima Alpilor, în ultimul film James Bond

Iubitorii sporturilor de iarnă care vor să să-şi petreacă timpul liber în afara graniţelor ţării pot opta pentru regiunea Tirol, din Austria. În zonă sunt peste 80 de staţiuni de schi, circa 3.000km de pârtii şi 1.300 de instalaţii de urcare cu cea mai nouă tehnologie. În Tirol se desfăşoară peste 1300 de evenimente sportive şi de divertisment. Aici au fost filmate şi câteva secvenţe din Spectre, ultimul film marca James Bond, a cărui premieră a avut loc în noiembrie 2015.

Regiunea Tirol din Austria este un partener constant in activităţile desfăşurate pe pârtiile de la Arena  Platoş Păltiniş din zona Sibiului, complex sportiv de iarnă supranumit Tirolul românesc.

Turiştii care aleg să meargă în inima munţilor Alpi, în regiunea Tirol, au parte de delicii culinare şi de o cazare de înaltă clasă. Faptul că peste 70 de restaurante tiroleze sunt incluse în ediția din 2014 a ghidului Gault Millau confirmă acest lucru. Turiştii pot opta pentru apartamente, pensiuni, hoteluri dedicate familiilor, de SPA, lifestyle. Aici există obiective de filmare spectaculoase printre care se regăsesc restaurantul ice Q din Sölden, Ötztal la o altitudine de 3.048 metri sau satul de munte idilic Obertilliach din Tirolul de Est. În această regiune se poate ajunge uşor cu avionul atât de la Bucureşti cât şi de la Sibiu, Cluj Napoca, Iaşi sau Timişioara.

Cei din regiune se laudă cu o infrastructură modernă dar şi competenţă privind sporturile de iarnă. Un alt punct forte este faptul că, aici, tradiţiile vechi de sute de ani sunt încă practicate de locuitorii regiunii. Aici este şi lumea cristalelor Swarovski din Wattens, care reprezintă una dintre atracţiile turistice cele mai vizitate din Austria. Din 1995 a încântat milioane de vizitatori. În urma lucrărilor de extindere a Lumii Cristalelor, aici pot fi vizitate 4 noi camere create de artişti şi designeri internaţionali.

 Noutăţi despre Tirol

Regiunea se mândreşte cu infrastructură nouă în acest sezon de iarnă. Cea mai nouă instalaţie de urcare TirolS-Bahn face legătura între staţiunea de schi Fieberbrunn şi regiunea din landul Salzburg Saalbach Hinterglemm. Mai mult, Hochgurgl construieşte o nouă infrastructură multifuncţională „Top Mountain Crosspoint“ iar regiunea SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental investeşte 51 de milioane în modernizarea instalaţiilor de urcare şi înzăpezire. Totodată, 100 km de trasee noi pentru drumeţii de iarnă se vor inaugura în Parcul Naţional Lechtal-Reutte.

Tirol se numără printre destinaţiile de top din Alpi, având peste 10 milioane de sosiri ale turiştilor şi circa 44 milioane de înnoptări în anul turistic 2013-2014.

Galerie foto





Vizualizări: 2,248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: