Relu Ștefănoiu, găsit nevinovat

Instanța supremă din România i-a dat dreptate, sentința fiind pronunțată recent, dar după mai bine de cinci ani de când cătușele și costumul roșu de sport cu care Relu Ștefănoiu ajungea în arest țineau prima pagină a presei locale și nu numai.

          Omul de afaceri a fost acuzat de fals intelectual și trafic de substanțe toxice, după ce procurorii au descoperit că firma lui se aprovizionase cu cinci tone de  dietilenglicol, pentru care avea nevoie de aprobări speciale. Substanța respectivă este un diluant, Ștefănoiu susținând în permanență că el a comandat monodietilenglicol, iar rafinăria de la Pitești i-a amestecat substanțele, diferențele dintre acestea nefiind foarte mari. La dosarul respectiv erau adăugate și acuzații de mare evaziune fiscală, la momentul acela vorbindu-se de miliarde de lei pe care firma lui Ștefănoiu nu le-ar fi achitat statului român, în cele din urmă dovedindu-se că o greșeală contabilă ar fi generat o pagubă mult mai mică, despre care azi nici nu se mai vorbește. La cinci ani după episodul reținerii sale de către anchetatori, acesta afirmă că după achitarea primită la Înalta Curte de Casație și Justiție se consultă cu avocatul său pentru a solicita daune statului român și rafinăriei care i-a furnizat dietilenglicolul.

          „Merg cu toți cei care mi-au creat aceste probleme direct la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Veți vedea la finalul finalului că atunci când am spus în 2005 că nu am fost vinovat am avut dreptate. Deocamdată mă consult cu avocatul pentru că el știe pașii care trebuie urmați ”, a menționat omul de afaceri.

          L-a costat prietenia cu Mischie

          Florentin Ștefănoiu, cunoscut mai mult sub numele de Relu, este finul lui Rică Răducanu și inculpat alături de fostul președinte al Consiliului Județean Gorj, Nicolae Mischie, într-un alt dosar penal, aflat pe rol la Tribunalul Hunedoara, prima instanță, Judecătoria Deva, găsindu-l pe acesta nevinovat. Mischie a pledat și el nevinovat în dosarele pe care le are pe la Hunedoara, într-unul din ele Curtea de Apel Alba anulându-i o condamnare de 3 ani de închisoare, procesul rejudecându-se de la zero. Fostul șef al Consiliului Județean a declarat întotdeauna că nu există probe împotriva sa și că acest lucru va fi dovedit la instanțe, deocamdată procesele sale bat pasul pe loc, judecarea lor fiind întreruptă de vacanța judecătorească. 

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: