Remedii pentru ulcer și gastrită

Plantele medicinale sunt de mare ajutor în tratatea gastritei și a ulcerului. Însă nu uita că este foarte important să consulți și un medic.

Însă poți apela la remediile naturale, care alină arsurile stomacale și disconfortul.

De exemplu lemnul dulce este o plantă care ajută la refacerea mucoasei digestive.Se folosește rădăcina plantei, care se lasă la macerat timp de 12 ore într-o cană cu apă rece. Bea o cană pe zi timp de două luni și vei vedea rezultate.

Gălbenelele au efecte cicatrizante, reduc senzația de arsură și durerea de stomac. Infuzia se prepară din două lingurițe de gălbenele la o cană cu apă clocotită. Ceaiul se bea pe parcursul unei zile, înainte de masă. Cura durează 14 zile. Atenție: este contraindicată persoanele care suferă de hipertensiune.

Sucul de varză albă te poate vindeca de ulcer în doar trei săptămâni, potrivit studiilor. Secretul este că acest suc conține vitamina U, o substanță antiulceroasă. Bea câte 20 de ml de suc de 3-4 ori pe zi înainte cu 40 de minute de masă, timp de o lună.

Florile de salcâm calmează arsurile la stomac. Infuzia se prepară din două lingurițe de plantă în 250 de ml apă clocotită. Bea câte două căni pe zi, înainte de masă.

Dar nu uita, mai bine previi decât să tratezi. Evită cafeaua și alcool, nu lua medicamente antiinflamatoare, respectă progamul de masă și nu mânca înainte să faci sport sau de culcare.

Vizualizări: 2,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: