Respectul aleșilor pentru târgujieni: Ieșiți afară, nu aveți niciun drept să vorbiți!

A fost circ, luni, în ședința de Consiliu Local. Un târgujian, soția și avocatul lor au fost dați afară din primărie. Aceștia dețin un teren în centrul orașului și au venit cu o ofertă pentru municipalitate, ținând cont că este înconjurat de proprietăți ale Primăriei Târgu Jiu. Suma solicitată este prea mare în comparație cu expertizele comandate de autoritățile locale. Consilierii au refuzat să-i asculte până la capăt pe localnici și i-au dat afară. Mai mult, au cerut să le fie asigurată protecție cu forțele de ordine la viitoarele ședințe.

Totul a degenerat după intervenția avocatului proprietarului care a prezentat opțiunile pe care le are primăria. Ion Manu deține o casă în suprafață de 61 de metri pătrați, precum și un teren de 254 de metri pătrați, în centrul orașului, pe bulevardul Constantin Brâncuși. În apropiere, Primăria Târgu Jiu deține câteva proprietăți. Printre acestea, funcționează și un club destinat persoanelor vârstnice. Pe teren și casă, proprietarul Ion Manu a solicitat aproximativ 650 de mii de lei, în baza unei expertize solicitate de el, sau 326 de mii în urma unei evaluări stabilite de Primăria Târgu Jiu.

Proprietar: Numai PSD e de vină!

Cum consilierii locali încă nu au luat nicio decizie și au stabilit că este nevoie să meargă la fața locului, proprietarii au luat foc și au început să le reproșeze consilierilor locali aflați la putere că nu au făcut nimic pentru oraș: „Numai PSD este de vină pentru tot”, a spus soția proprietarului.

„Aici sunt toți consilierii de față. Nu numai PSD. Vă rog frumos să părăsiți sala. Vă rog frumos să ieșiți afară! Noi nu suntem aici să ne insultați dumneavoastră. Eu v-am mulțumit foarte mult și v-am salutat din bun simț. Aici nu suntem la piață, să negociem. Vă rog frumos să părăsiți sala. Ieșiți afară. V-am ascultat. Respectați-ne că și eu v-am respectat. Ieșiți afară!”, a fost mesajul lui Mihai Gherghe, președintele ședinței.

„Ieși afară, proasto!”

Soția lui Ion Manu a continuat cu replicile dure la adresa consilierilor locali. În fața camerelor de filmat, femeia a spus că nu găsește înțelegere nici la angajații primăriei: „Am fost insultată. Pe mine m-a dat afară din birou domnul Răduțoiu. Mi-a spus: «Ieși afară, proasto!»”.

În scandal a intervenit și viceprimarul Adrian Tudor, și el proprietarul unui teren aflat în aceeași zonă. „Ați vândut terenul care vă scotea în stradă că ați crezut că vă dă primăria pomană. Spuneți așa. Ați vândut terenul dvs. și ați rămas fără acces la terenul ăsta în spate. De ce nu spuneți asta? Mă obligi pe mine să votez să îți dau bani de la oraș?”, a răbufnit Adrian Tudor care părea să știe mai multe detalii din culisele scandalului dintre familia Manu și Primăria Târgu Jiu.

Consilier: Aici noi decidem, nu dumneavoastră!

Schimbul de replici a durat peste zece minute. Cu greu au ieșit cei doi proprietari din sală. „Vă rog frumos să ieșiți afară. Nu mai aveți niciun drept să vorbiți. Ne-ați informat. Mai mult nu putem să facem. Aici noi decidem, nu dumneavoastră. Nu se poate să fim batjocoriți. Să mai și spună că PSD e de vină”, a fost supărarea lui Gherghe. Un consilier de la ALDE, Eduard Lădaru, a cerut nici mai mult, nici mai puțin decât să le fie asigurată protecție cu forţe de ordine la ședințele viitoare!

Vizualizări: 3,599

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: