Restricțiile pe podul de la Turcinești, valabile o lună

Polițiștii de la Serviciul Rutier au împânzit podul peste Jiu, la Turcinești. Restricțiile vor rămâne valabile până la începutul lunii viitoare când se preconizează că se vor încheia și lucrările de consolidare a pilonului care a cedat în urmă cu câteva luni. Polițiștii avertizează că șoferii care vor ignora regulile se vor alege cu permisele suspendate și vor fi amendați.

Restricțiile au fost impuse pentru a nu fi pus în pericol podul. Pilonul care a cedat în luna aprilie încă nu a fost consolidat definitiv. „Până acum, nu s-au aplicat sancțiuni. Avem verificări în derulare. Având în vedere importanța deosebită pentru comunitate a acestui pod, am instituit un filtru permanent în această zonă. Nu ne dorim neapărat o sancționare a șoferilor, ci să prevenim pătrunderea acestora pe pod”, ne-a explicat comisarul șef Decebal Davidoiu, șeful Serviciului Rutier Gorj.

Cine are acces pe pod

Doar mașinile de intervenție fac excepție de la regulile impuse de polițiști. „În această perioadă sunt instituite restricţii temporare de circulație, în următoarele condiţii: se interzice circulaţia autovehiculelor având masa maximă admisă mai mare de 5 tone; la intrările pe acest sector de drum (capetele podului) sunt amplasate indicatoare cu inscripţia «5T» însoţite de un panou adiţional cu perioada în care sunt instituite aceste restricţii de circulație; la intersecţiile DN 66 cu DJ 664, DJ 664 cu DJ 664A şi DN 66 cu DC 149 Bumbeşti-Jiu, sunt amplasate panouri conţinând rutele ocolitoare pe care se deviază circulaţia vehiculelor cu o masă mai mare de 5 tone; sunt exceptate de la restricţiile de circulaţie vehiculele aparţinând Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi cele ale administratorilor drumurilor publice din România, a transmis Ion Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Vizualizări: 818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: