Reţete de Florii

Duminica de Florii este foarte importantă pentru creștini, semnificând intrarea Mântuitorului în Ierusalim. Pe masă nu trebuie să lipsească peştele. Puteți opta pentru păstrăv la grătar cu mămăliguță și mujdei de usturoi, pește cu legume la cuptor sau pește marinat cu cartofi natur.

Pentru crap la cuptor cu legume, în sos de roşii, avem nevoie de  o bucată file de crap, o ceapă roșie, 1-2 rădăcini de morcov, o rădăcină mică de pătrunjel, 1/2 țelină mică, un ardei gras, o roșie mare, boia de ardei dulce, oregano, 2-3 linguri de ulei, 200-300 ml suc de roșii, sare şi piper.

Se curăță peștele, legumele se taie rondele, respectiv cubulețe. Se așează peștele tăiat felii, într-un vas termorezistent. Se ornează cu legumele și se condimentează. Deasupra se toarnă uleiul, sucul de roșii și apă ca să-l acopere. Se dă la cuptor și se lasă până ce scade, cca. 30 minute. Se scoate din cuptor, se pune capacul și se lasă la răcit. Se servește atât cald, cât și rece.

Ca desert, se pot face prăjituri de post, cu cacao sau mere, dar și chec de post delicios. Pentru chec de post pufos aveți nevoie de:2 căni de făină, 1 cană de zahăr, jumătate de cană de ulei, 1 lingură de zahăr vanilat, 1 cană apă minerală, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, 3 linguri de fulgi de cocos, 2 linguri de dulceață de vișine, zahăr pudră.

Se amestecă într-un castron mai mare zahărul, apa, făina și uleiul, la care se adaugă zahărul vanilat. Se omogenizează și se împarte compoziția în două părți. În prima parte se pun dulceața de vișine și cacao și în cealaltă se pune nuca de cocos. Se unge o tavă cu ulei, se tapetează cu făină și se adaugă cele două compoziții alternativ. Se coace timp de 45 de minute la foc potrivit. Se scoate din cuptor, se lasă 10 minute în tavă, apoi se scoate cu grijă din tavă, se mai lasă la răcit câteva minute,se acoperă cu zahăr pudră și se servește.

Vizualizări: 1,799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: