Reușită deplină! Noapte de rock pe Transalpina

Cine a ajuns sâmbătă seara la Rânca pentru a urmări concertele din prima ediție a Transalpina Rock Fest a avut parte de ore de vis, spectacolele fiind unele la înălțime, nu doar prin prisma altitudinii la care s-au desfășurat. Kempes, Vunk sau Vița de Vie sunt doar câteva din trupele care au urcat pe scenă și au reușit să facă sutele de spectatori să cânte la una cu ele piese arhicunoscute din repertoriul fiecărei trupe.

Spectacolele au început când soarele era încă sus, startul dându-se în jurul orei 19:00. Concertele au fost transmise de postul public de televiziune prin studioul local de la Craiova și prin intermediul TVR3, iar muzica de pe scenă l-a cucerit până și pe Gheorghe Porumbel, directorul de la Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”.

Spectatorii au fost din toată țara, unii venind special pe Transalpina după ce au aflat de festival. „Din Slatina am venit cu o gașcă de prieteni pentru că ne place muzica rock și am venit că știam că găsim o muzică bună. Am văzut afișul pe net și am zis că merită să îmbinăm utilul cu plăcutul. Ne-am luat motocicletele și iată-ne. Aer proaspăt, răcoare, muzică faină, ce ne puteam dori mai mult?”, a spus unul dintre spectatori. Mașini cu numere de Iași, Constanța sau Buzău puteau fi întâlnite în parcarea din apropierea scenei, cabanierii atingându-și scopul. Șeful asociației acestora, Constantin Pănescu, a menționat că din cele 7000 de locuri de cazare din Rânca sâmbătă seara doar câteva camere mai erau libere, gradul de ocupare fiind maxim, ca în perioada sărbătorilor de iarnă. Fericit a fost și Cătălin Mitroi, unul dintre principalii investitori din Rânca, și el confirmând că gradul de ocupare a spațiilor de cazare e un mare motiv de bucurie și un stimulent pentru a mai organiza astfel de acțiuni în viitor. „Am rupt topurile pentru că sunt între 5 și 7000 de oameni cazați în Rânca. Ne așteptam la vreo 2000 de persoane, dar acum cu greu mai găsești o cameră. E super bine”, a spus acesta.

Prefectul „dictator” Ciprian Florescu a urcat și el la munte, împreună cu președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, și vicepreședintele Ninel Muja, printre spectatori fiind prezent și deputatul liberal Dan Vîlceanu, care are mulți prieteni printre rockeri, el fiind membru al unei astfel de formații din Târgu Jiu.

Au fugit de caniculă și au dat de frig

Vineri seara a fost organizat și un festival de folk, pe care organizatorii vor să îl extindă de anul viitor la o săptămână. Numărul spectatorilor a fost mai redus la acesta, dar asta și pentru că vântul a suflat foarte tare. Nici sâmbătă seara nu a fost mai cald, rockerii recunoscând că au tremurat până când au început concertele. „E frig de nu ne vine să credem. Festivalul e genial, ne place la nebunie, din București am venit, dar e frig. Parcă mai e puțin și ninge. Era bun costum de schi de astă iarnă, dar acum o să rezistăm până la final, mai ales că ne place foarte mult ceea ce vedem pe scenă. Nu ne așteptam să fie așa reușit, mai ales că e prima ediție”, a spus o turistă.  Și, pentru a face seara și mai interesantă, spectatorii și turiștii din stațiune au avut parte de un foc de artificii care a reușit să îi țină pe toți cu ochii pe cer minute în șir. Spectacolul a fost și aici unul reușit, aplauzele de la final spunând totul.

Galerie foto


Vizualizări: 1,828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: