Revoltă la o şcoală din Tismana. Ce reclamă un părinte!

Părintele unui copil din satul Topești, arondat orașului Tismana, este hotărât să lupte din răsputeri cu cei care conduc Liceul Tehnologic Tismana, după ce s-a luat decizia de a nu se înființa în anul școlar 2017-2018 o clasă pregătitoare la școala primară din sat. Conducerea liceului susţine că nu putea încropi o clasă cu doar câțiva elevi. Micuții de la Topești vor fi transportați cu microbuzul la școala de centru.

Victor Sprâncenatu din Topești spune că va fi nevoit să se mute din sat dacă cei din conducerea Liceului Tehnologic Tismana, de care aparține școala primară Topești, nu renunță la ideea de a trimite copiii din clasa zero, de la Topești, să studieze la Tismana. „Mi-am făcut o situație ok acolo și acum sunt obligat să mă mut la oraș. Avem susținerea Consiliului Local, care a dat o hotărâre de a fi menținut învățământul primar și grădinița. Grupa pregătitoare nu apare pe listă. Îi vom da în judecată. Le-am făcut solicitări, să-mi dea răspunsuri și ei ocolesc adevăratul motiv pentru care nu apare grupa pregătitoare la Topești. Se va închide școala, acesta este scopul lor. Dacă anul acesta ia 6-7 elevi de aici, la anul nu mai îndeplinim numărul de elevi și se poate închide școala”, a declarat Victor Sprâncenatu.

Reprezentanții Liceului Tehnologic Tismana spun că nu puteau menține clasa pregătitoare de la Topești doar pentru câțiva elevi. Au explicat că au avizul Inspectoratului Școlar Județean Gorj, dar și pe cel al Ministerului Educației în ceea ce privește planul de școlarizare propus pentru 2018. Pe de altă parte, conducerea liceului admite că fără micuții de la Topești nu ar fi putut înființa o clasă nici la Tismana. „La clasa pregătitoare de la școala de centru avem 11 copii și nu poate să funcționeze clasă de sine stătătoare cu 11 copii. Întrucât școala de la Topești este structură a Tismanei, având doar 6 copii de pregătitoare la Topești, în proiectul planului de școlarizare acești copii au fost cuprinși în formațiunea de aici, de la centru. Avem microbuze școlare care îi transportă pe copii”, a declarat Camelia Băltărete, directorul liceului, care dă asigurări că şcoala primară din satul Topești nu se va închide. „Acolo rămâne o clasă în regim de simultan, dar cuprinde copii de clasa I, cât și de clasa a II-a și de clasa a III-a”, a mai spus directorul liceului din Tismana.

Galerie foto


Vizualizări: 4,695

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: