Ricarda ne spune secretul unor picioare tonifiate

În rubrica de astăzi ne ocupăm de tonifierea picioarelor. Iată patru exerciții extrem de simple, pe care le poți face singur/ă acasă. Trebuie doar să-ți dorești. Dar nu uita, sportul înseamnă sănătate.

Exercitiul1: Din sprijin depărtat, cu tălpile la nivelul șoldurilor cobori în genuflexiune cu genunchii îndoiți la 90 grade, linia genunchilor să nu depășească linia vârfurilor, spatele drept, brațele urcă la orizontală și apoi revin in poziția inițială. Acest exercițiu este eficient pentru tonifierea musculaturii picioarelor, în special a mușchiului cvadriceps. Se fac 2 serii a câte 10-15 repetări.

Exercițiul 2: Poziția inițială este ca și la primul exercițiu, excepție făcând brațele, care sunt îndoite cu antebrațul unul peste celălalt. Din această poziție, duc piciorul drept îndoit 90 grade spre înapoi, cât mai în interior și revin in poziția inițială. Spatele va trebui sa fie cât mai drept, cu abdomenul încordat, umerii rămân spre înainte, iar piciorul care rămâne pe loc să se mențină pe toată talpa. Se execută 2 serii a câte 10-15 repetări pe același picior, apoi se schimbă piciorul. Exercițiul este benefic pentru musculatura picioarelor si a mușchilor fesieri.

Exercițiul 3: sprijin cu picioarele ușor depărtate, aplec trunchiul la orizontală, îndoi genunchii și atingi cu vârful degetelor solul. Spatele cat mai drept, iar capul in continuarea trunchiului. Din aceasta poziție, ridici călcâiele dar mențin bazinul acolo jos. Exercițiul ajută la tonifierea mușchilor picioarelor, în special a bicepsului femural (partea din spate a picioarelor) si la tonifierea gambelor. Se execută 2 serii a cate 15-20 repetări. O alternativă, în cazul in care vârful degetelor nu ating solul, ar fi să vă sprijiniți palmele pe un scaun care îl așezați in fața ta.

Exercițiul 4: din sprijin apropiat: 1). pășești in fandare spre înainte, ambii genunchi îndoiți la 90 grade, trunchiul rămâne la verticală, 2). Revin și ridici direct genunchiul îndoit la 90 grade, coapsa la verticală. 3). Cobor in fandare spre înapoi cu același picior, apoi revin in apropiat. Exercițiul este pentru mușchii membrului inferior si mușchii fesieri. Se fac 2 serii a cate 8-10 repetări alternativ (drept, stâng...)

Ricarda, instructor internațional la Ricy Gym

Galerie foto


Vizualizări: 2,366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: