Risc de alegeri anticipate în Germania

Negocierile pentru formarea unui nou guvern de coaliţie în Germania au eşuat după ce Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) s-a retras de la discuţii, iar acest lucru ar putea duce la organizarea de alegeri anticipate, informează site-ul agenţiei de ştiri Dpa. Euro a scăzut cu 0,3%, ajungând la 1,1752 dolari, luni dimineaţă, după ce negocierile au eşuat, potrivit Bloomberg.

Christian Lindner, şeful democraţilor liberi, a declarat că discuţiile au eşuat din cauza imposibilităţii de a se pune de acord asupra unei viziuni comune pentru modernizarea Germaniei. "Este mai bine să nu guvernăm, decât să guvernăm prost", a adăugat Linder.

În condiţiile în care Partidul Social-Democrat (SDP) a respins propunerile privind o nouă coaliţie cu Merkel, iar cancelarul s-a declarat împotriva formării unui guvern minoritar, este posibil ca germanii să fie din nou chemaţi la urne.

Un sondaj de opinie realizat online de cotidianul Die Welt a relevat că 61,4% din respondenţi au fost de părere că eşecul negocierilor ar însemna finalul carierei de cancelar pentru Merkel. (A.A.)

Vizualizări: 425

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: