Risipitorii de la Pandurii

Pandurii este un club în moarte clinică, dar care dă bani frumoşi pe farduri. Oamenii care conduc acest club ori nu înţeleg faptul că nu va mai da nimeni milioane de euro la Pandurii, cum o făcea până anul trecut CE Oltenia, ori nu le pasă. Şi în acest cantonament, Pandurii a ales cel mai scump hotel, iar jucătorii au mers în Slovenia cu avionul. Dacă luăm în calcul cât au mers până la Bucureşti, cât au stat prin aeroport pentru că avionul a avut probleme tehnice, ajungem la concluzia că era nu doar mai ieftin, ci şi eficient pentru panduri să meargă cu autocarul. Oricum, autocarul clubului, care a plecat gol, a ajuns în Slovenia cu mult înaintea jucătorilor.
Şi cantonamentul din iarnă al pandurilor a fost cel mai scump din Liga I, iar fandoseala continuă. Asta în timp ce angajaţii nu şi-au primit salariile de patru luni, la fel şi fotbaliştii care şi-au depus memorii pentru a deveni liberi de contract. Măcar jucătorii au mai luat ceva prime, o altă decizie proastă a conducerii, care ar fi trebuit să plătească prioritar salariile, pentru ca fotbaliştii să nu poată depune memorii.
Pe ce bani se lăfăiesc cei de la Pandurii? Pe bani împrumutaţi şi garantaţi cu drepturile de televiziune care urmează să vină la începutul campionatului. Pandurii va fi în cea mai critică situaţie la acest început de campionat de când este Liga I. Conturile sunt blocate, drepturile din televizare vor merge direct la firmele care au împrumutat clubul în ultimele luni, lotul este extrem de subţire. Nu ar fi exclus ca echipa să nu poată face nici măcar deplasările la meciurile din Europa, aşa cum au păţit baschetbaliştii în acest an.
Din păcate, acţionarii de la Pandurii se implică mult mai puţin decât ar avea dreptul să o facă. Primăria Târgu Jiu, Consiliul Judeţean Gorj, Artego, CE Oltenia şi USMO nu se deranjează să verifice modul în care clubul gestionează banii proveniţi în bună parte din contribuţiile lor. Situaţia este însă foarte gravă şi, dacă nu se implică acum, peste câteva săptămâni s-ar putea să fie prea târziu.

Vizualizări: 1,565

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: