RMN-ul privat de la spital, scos cu macaraua. Când va fi adus cel nou!

Societatea Medical Imaging Concept SRL, cea care deţine aparatul de rezonanţă magnetică nucleară de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, va începe de marţi, 20 martie, operaţiunile de demontare a RMN-ului. Aparatul va fi scos din clădire cu ajutorul unei macarale, după ce va fi spart un zid al spitalului.

Conducerea unităţii medicale va stabili unde vor fi trimişi pacienţii spitalului să facă investigaţii de imagistică medicală. Luni, 19 martie, va fi încheiat contractul de prestări servicii, asta după ce anterior s-au solicitat oferte de preţ de la Spitalul Petroşani, Spitalul Clinic Craiova şi de la clinica privată Life Scan din Târgu Jiu.

Noul aparat de imagistică va ajunge în unitate abia în 20 aprilie. „Am fost înștiințați că în data de 20 aprilie o să fie livrat aparatul de rezonanță magnetică”, a spus președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, care a avut miercuri discuții la minister. Un alt subiect a fost legat de un nou computer tomograf. „Am discutat la Ministerul Sănătății posibilitatea devansării termenului la care spitalul din Târgu Jiu va primi un computer tomograf. Să îl primim anul acesta. A rămas să definitivăm discuțiile săptămâna viitoare, având în vedere că între Ministerul Sănătății și Banca Mondială există un contract multianual”, a spus Cosmin Popescu.

Până atunci, vor fi executate diverse lucrări de amenajare a spaţiului în care va funcţiona noul RMN. „Nu este aşa simplu de mutat aparatul RMN, trebuie spart un perete, trebuie să vină cu o macara, e foarte greu. Durează şi la dânşii până şi-l ia, aproximativ 10 zile. Noi vom interveni asupra spaţiului respectiv să-l aranjăm, durează şi la noi încă vreo două săptămâni, trei. Cam o lună noi nu o să mai avem RMN la spital. În aceste condiţii, am trimis solicitări la furnizorii de astfel de servicii şi luni vom alege oferta cu preţul cel mai convenabil şi vom proceda la încheierea contractului de colaborare”, a declarat Gigel Capotă, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu.

 Mai puţine investigaţii pentru pacienţi

Până în prezent, spitalul beneficia de cinci investigaţii gratuite pe zi. De aici înainte, până la punerea în funcţiune a aparatului propriu, toate cheltuielile cu investigaţia şi transportul vor fi suportate din bugetul spitalului. Din acest temei vor fi mai puţine investigaţii zilnice. „Am micit numărul de investigaţii, am stabilim maximum 3 pe zi. Asta pentru că implică pentru unitate costuri mari. Dacă este o urgenţă, nu este nicio problemă, dar numai în cazuri de urgenţă. Conform contractului cadru, investigaţiile de înaltă performanţă, RMN şi CT, se efectuează după ce s-au epuizat toate celelalte investigaţii. În medie, o investigaţie se ridică la 450 lei”, a precizat Gigel Capotă.      

Vizualizări: 2,359

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: