Romanescu: ALDE este condus în Gorj de Ion Tudor

Candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu pentru alegerile din 11 iunie crede că numărul mare de candidați nu va duce la fărâmițarea votului, având încredere că electoratul este unul matur. Romanescu le transmite alegătorilor că alegerile sunt într-un singur tur și nu are rost să-și irosească votul pe candidați de 5%. Acesta a comentat la Radio Infinit și anunțul lui Dian Popescu de intrare în cursa electorală din partea ALDE.

Reporter: Ce credeți că l-a determinat pe Dian Popescu să spună că va candida, că este nevoie de un candidat puternic?

Marcel Romanescu: Din punctul meu de vedere e tot o strategie a actualei coaliții, nu știu cum va funcționa, pe mine mă interesează chiar foarte puțin candidatul. Știu foarte bine cine îmi este contracandidatul la Primăria Târgu Jiu și aici vorbesc de candidatul Partidului Social Democrat.

Rep.: Care este strategia, aveau nevoie de un candidat mai puternic pentru electoratul de dreapta?

M.R.: Dian Popescu a fost președintele PNL, dar din moment ce a plecat în ALDE și a făcut alianță cu social-democrații, nu se mai poate pretinde că reprezintă dreapta. PNL reprezintă dreapta. Sunt mulți membri ALDE care vor vota Marcel Romanescu la alegerile din 11 iunie.

Rep.: Poate Lădaru stătea mai prost în sondaje, ia Dian Popescu mai multe voturi?

M.R.: Orice candidat care merge pe un discurs critic la aceste alegeri poate miza pe electoratul nehotărât. Eu mizez pe faptul că electoratul este unul matur, care știe că nu are sens să irosească votul pe un candidat de 5-7% și va vota candidatul cel mai bine plasat, cel al PNL.

Rep.: Domnul Tudor de la PSD i-a garantat lui Eduard Lădaru că nu va fi candidat...

M.R.: Aici apare o problemă. Cine decide în ALDE? Răspunsul este Ion Tudor. Cei de la PSD au zis așa: îl avem pe Florin Cârciumaru președinte și îl delegăm pe Ion Tudor să conducă ALDE, să spună cine va candida și cine nu.

Rep.: Există zvonul că Florin Cârciumaru nu-l susține pe Aurel Popescu..

M.R.: Florin Cârciumaru îl va ajuta cât va putea pe Aurel Popescu, chiar dacă sunt semnale că riscă să piardă primăria. Lui Florin Cârciumaru nu-i convine să piardă primăria, dar adevărul este că sunt doi candidați mari și lați, Romanescu și Popescu.

Vizualizări: 1,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: