Romanescu, îngrijorat de efectele sistemului Wi-Fi din Târgu Jiu

Liberalii s-au arătat îngrijorați după ce primăria Târgu Jiu a montat în mai multe zone sisteme wi-fi prin care doritorii se vor putea conecta gratuit la internet. Consilierul local Marcel Romanescu nu își explică motivul pentru care logarea nu este directă, așa cum se întâmplă în alte spații publice, iar utilizatorii trebuie mai întâi să-și introducă numărul de telefon. Acesta crede că baza de date cu numerele de telefon ar putea fi folosită de primărie și în scop electoral. Acesta a cerut ca accesul pe internet să se facă liber.

 Primăria Târgu Jiu a montat astfel de sisteme în cinci zone din Târgu Jiu. Cei care doresc să acceseze acest serviciu vor trebui să foloseascã butonul wireless de pe telefonul mobil. O să le apară o pagină a primăriei Târgu Jiu unde trebuie să introducă numărul de telefon. După introducerea acestuia, vor primi un cod, printr-un mesaj, cu care se vor putea avea acces la internet.

Consilierul liberal Marcel Romanescu a spus că ințiativa primăriei, de a crea în Târgu Jiu câteva zone în care internetul să fie accesibil fãrã platã, este o acțiune pe care și consilierii PNL o vor sprijini și vor insista pentru mãrirea ariei de acoperire. Numai cã nu înțelege de ce este nevoie ca utilizatorii să fie condiționați de introducerea numãrului de telefon. "Modalitatea de conectare prin folosirea numărului de telefon, și primirea unui SMS cu un cod acces este foarte ciudată și neuzualã. Toți am fost in spații publice (mall, cafenele, etc.) unde există internet gratuit și am utilizat rețelele respective fãrã sã facem vreo procedură sau folosind o parolă unică a locației respective", a spus Marcel Romanescu.

Acesta crede cã cei din primãrie ar putea face uz de baza de date cu  numere de telefon ale utilizatãrilor chiar și în scopuri electorale. "Primãria Târgu Jiu prin solicitarea numãrului de telefon al utilizatorului pentru a trimite codul de acces în rețea va stoca toate aceste numere de telefon într-un sistem informatic și își va crea o baza de date cu numere de telefon pe care le poate utiliza în diferite scopuri, inclusiv electorale", a mai spus Romanescu.

Atât primarul Aurel Popescu cât și reprezentanții operatorului cu care primãria a încheiat abonamente pentru fiecare dintre sistemele montate, în spețã Vodafone, au garantat cã aceste date vor fi confidențiale.

Vizualizări: 1,797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: