Romanescu insistă pentru administratorul public

Primarul Marcel Romanescu nu renunţă la ideea administratorului public. Spune că problemele interne ale primăriei îi ocupă prea mult timp, iar un administrator l-ar ajuta şi i-ar permite să lege mai multe relaţii la nivel guvernamental ori cu alte autorităţi. Romanescu este convins că majoritatea PSD-ALDE va continua să-i pună beţe-n roate şi pe viitor.

Reporter: Cine are de suferit din cauza acestor împotriviri?

Marcel Romanescu: Știu că orice barieră pe care o pun în aprobarea unor proiecte se întoarce împotriva primarului. Dacă nu merge ceva, toată lumea spune că e de vină primarul. Primarul îşi ia toate înjurăturile chiar dacă avem viceprimari, consilieri locali. Nu mai contează că există o echipă acolo.

Rep.: Vă e teamă că majoritatea va fi împotriva dumneavoastră şi la alte proiecte importante?

M. R.: Trebuie să am o oarecare reticenţă pentru că primele proiecte nu au fost aprobate. Era acel proiect cu administratorul public printre proiectele cele mai importante. Din 40 de municipii reşedinţă de judeţ, în 38 dintre ele există administrator public. Aici nu poţi să vii cu varianta că nu vrem. Aşa au spus cei de la PSD: „Nu vrem!” Asta nu este o modalitate de a trata problema pentru că primarul, în afară de partea de administrare, ar trebui să se ocupe de legăturile care se creează la nivel guvernamental, relaţiile cu celelalte autorităţi.

Rep.: De ce vă doriţi cu atâta insistenţă să aveţi un administrator public?

M.R.: Chestia cu administratorul public funcţionează foarte bine în primării care au fost câştigate de PSD cu 70-80%. Și-au dat seama că e benefică aducerea unui administrator public care să se ocupe de problemele curente ale primăriei, iar activitatea lor să se desfăşoare mult mai liber. Să meargă la Bucureşti, să facă tot felul de întâlniri. Eu sunt legat cinci sau şase ore pe zi de activitatea internă din cadrul Primăriei Târgu Jiu, de tot ceea ce înseamnă acel mecanism pe care trebuie să-l pui în funcţiune. Mi-am dat seama că politica asta, nu vreau, e o politică pe care o vor duce pe toată perioada de doi ani şi jumătate pe care îi am eu la primărie. Cei de la PSD la fel se vor opune mereu.

Rep.: Veţi scoate postul la concurs?

M.R.: Nu are rost să fac eu show-uri doar de dragul de a face show. Să scot postul de administrator şi să-mi pice la vot în Consiliul Local. Am fost aleşi să ni se accepte şi politica pe care am vrut noi să o aplicăm, programul pe care l-au votat oamenii în alegeri. Nu ai cum să faci treabă dacă nu eşti lăsat să pui în aplicare proiectele. Vom găsi soluţii până la urmă. De-asta sunt primar. Să găsesc soluţii, nu să mă lamentez!

Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: