Romanescu propune schimbarea prefectului: Trebuie să-ți fie partener, nu dușman!

Afirmație neașteptată din partea primarului liberal al Târgu Jiului. Marcel Romanescu a declarat că vrea să propună schimbarea lui Marcel Iacobescu din funcția de prefect. Nu a vrut să spună concret și argumentele pentru o astfel de propunere, dar vrea să discute cu liderii partidului această variantă. Chiar dacă sunt colegi de partid, Romanescu se plânge de atitudinea ostilă a prefectului. “N-am fost, în viața mea, subordonat nici președintelui partidului. Războaie am mai dus cu Instituția Prefectului și le-am cam câștigat”, a declarat primarul, la TV Sud.

Deși sunt colegi de partid, primarul din Târgu Jiu și prefectul nu par să se înțeleagă prea bine. “Indiferent din ce formațiune faci parte, Instituția Prefectului trebuie să-ți fie partener, nu dușman. Am simțit ostilitatea Instituției Prefectului. Dacă o simțeam pe vremea PSD, ar fi fost normal. Eu am câștigat toate procesele cu Instituția Prefectului, în ultimii ani”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Edilul a mers mai departe și a anunțat că va propune chiar schimbarea lui Iacobescu din funcția de prefect. Nu a vrut însă să dezvăluie motivele exacte pentru o astfel de propunere: „Trebuie să schimbe modalitatea de lucru. Dacă își va imagina că noi, primarii, suntem în subordinea lui, se înșală amarnic. Știe foarte bine ce face și deja s-au adunat foarte multe nemulțumiri. Domnul Iacobescu este prefect și datorită mie. Iau în calcul să propun schimbarea. Știu că nu se va întâmpla, dar am argumente solide. Mă deranjează și relația pe care o are cu alți primari. N-am fost, în viața mea, subordonat nici președintelui partidului. Războaie am mai dus cu Instituția Prefectului și le-am cam câștigat”.

Romanescu a dat de înțeles că prefectul n-ar fi singurul care a uitat de unde a plecat. I-a atras atenția și Danei Constantinescu, șefa Inspectoratului Școlar din Gorj, că ar fi în aceeași situație. „Nu e normal. Și doamna Constantinescu, de la Inspectoratul Școlar, și domnul prefect Iacobescu trebuie să înțeleagă un lucru. Astăzi sunt în acele funcții nu neapărat că sunt cei mai perfomeri cetățeni sau membri ai PNL, ci pentru că acum un an și jumătate, un grup de oameni a luptat ca PNL să ajungă la guvernare. Din păcate, o parte dintre colegii noștri care se văd trași de urechi și puși pe niște funcții, după ce ajung pe funcții uită că Marcel Romanescu, Bogdan Bejinaru, Liviu Cotojman, Vlăduleanu, Vulpe sau Coiculescu și alții au luptat pentru PNL câștigând alegerile. Nu e normal să radicalizezi structurile care au luptat pentru tine”, a mai spus primarul.

Și primarul din Dănești, Mădălin Paliță, a fost critic la adresa prefectului zilele trecute.

Vizualizări: 4,489

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: