Romanescu: Trebuie să împiedicăm şmecherii să ia Casa de Cultură

Autorităţile judeţului au început să se preocupe de problema Casei de Cultură în urma articolelor apărute în presă. Marcel Romanescu a cerut conducerii Direcţiei de Finanţe Publice Gorj să se implice în depistarea persoanelor vinovate de situaţia care a dus la inventarierea bunurilor ce ar trebui să fie păstrate în patrimoniul statului. Subprefectul a precizat că trebuie împiedicat de urgenţă acest “jaf la drumul mare”.

Subprefectul judeţului Gorj, Marcel Romanescu, a cerut Direcţiei de Finanţe să se implice în depistarea celor care se fac vinovaţi de starea actuală a Casei de Cultură a Sindicatelor. În prezent, bunurile acestei instituţii sunt inventariate de către lichidatorul judiciar din cauza unor datorii către Direcţia de Taxe şi Impozite Locale şi către Direcţia de Finanţe. Subprefectul crede că toate aceste acţiuni sunt strategii ale unor “şmecheri” ce doresc să pună mâna pe Casa de Cultură. “Atât Casa Tineretului cât şi Casa de Cultură sunt bunuri din patrimoniul naţional jefuite de nişte hoţi care nu au putut fi depistaţi. Din acest motiv am cerut Direcţiei de Finanţe, în şedinţa Colegiului Prefectural să se implice în problema Casei de Cultură şi să împiedice acest jaf la drumul mare”, a declarat Marcel Romanescu. De asemenea, reprezentanţii Instituţiei Prefectului au nelămuriri în ceea ce priveşte suma mare a datoriilor. “Am înţeles că au datorii de aproximativ 12 miliarde de lei vechi ceea ce mă pune pe gânduri. Vreau să văd ce măsuri a luat atât Primăria Târgu Jiu cât şi Direcţia de Finanţe pentru recuperarea debitelor când acestea erau mult mai mici. Cum de nu s-a făcut nimic până a se ajunge la datorii de ordinul miliardelor. În momentul de faţă, Direcţia de Finanţe trebuie să-i împiedice pe şmecherii care vor să pună mâna pe Casa de Cultură”, a precizat Marcel Romanescu.

Direcţia de Finanţe nu ştie cine-i proprietarul

Deşi Fundaţia Casa de Cultură are datorii de circa 3 miliarde de lei vechi, conducerea Direcţiei de Finanţe spune că nu se poate implica în această problemă deoarece îşi depăşeşte atribuţiile. “Până în momentul de faţă Direcţia de Finanţe Publice nu a început nici o acţiune împotriva fundaţiei deoarece nu se ştie cine este proprietarul clădirii. Până nu se clarifică acest lucru nu ne putem implica pentru că ne depăşim atribuţiile. Aşteptăm ca instanţele de judecată să rezolve această problemă”, a declarat Ion Cupă, directorul Direcţiei de Finanţe Publice Gorj.

Vizualizări: 199

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: