Romanescu, vizită la Alba Iulia. Ce ar „importa” la Târgu Jiu!

Liberalul Marcel Romanescu a fost zilele trecute în vizită în municipiul Alba Iulia, oraş condus de un primar PNL. Romanescu, candidat la Primăria Târgu Jiu, a vrut să vadă cum a reuşit primarul Mircea Hava să transforme Alba Iulia într-un oraş european cu zeci de mii de turişti şi o absorţie a fondurilor europene de aproape sută la sută.

Marcel Romanescu, candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu, spune că succesul primarului de Alba se datorează gradului ridicat de absorţie al fondurilor europene. Acolo este o echipă de specialişti în proiecte pe fonduri UE care sunt plătiţi la proiect. Aşa a reuşit să atragă primarul Mircea Hava peste 200 de milioane de euro. „Îmi spunea că a accesat proiecte de la cea mai mică valoare, de câteva zeci de mii de euro, până la zeci de milioane de euro. Ei au în jur de 30 de persoane angajate numai pentru atragerea fondurilor europene, are 34 de angajaţi din care o mică parte sunt funcţionari publici, iar ceilalţi sunt persoane specializate pe proiecte, pe perioadă determinată, care sunt plătiţi foarte bine, pentru că sunt plătiţi la proiecte, aproape două mii de euro pe lună”, a declarat Marcel Romanescu.

Priorităţi stabilite de cetăţeni

Liberalul a precizat cum a reuşit primarul din Alba Iulia să-şi stabilească priorităţile. „Au făcut un album în care sunt prezentate, cu un an înainte de declanşarea procedurilor, priorităţile municipiului. Ca să descopere priorităţile, într-o colaborare cu instituţii de specialitate, în fiecare an, apare un document denumit barometrul comunităţii locale, adică o mare parte din cetăţeni sunt chestionaţi pe problemele cu care se confruntă şi aşa apar priorităţile”, a mai spus Romanescu.

Un alt aspect care i-a atras atenţia lui Marcel Romanescu este numărul mare de turişti care vin în Alba Iulia. „Au creat iniţial evenimente de weekend, în fiecare zi de vineri se creează un eveniment istoric, încearcă să-i determine pe cetăţenii care au intrat în Alba Iulia să rămână mai mult timp în oraş. Au ajuns de la câteva sute de cetăţeni care înnoptau în Alba Iulia, acum zece ani, la peste 20.000 de turişti lunar care vin acum în Alba Iulia”, a declarat Romanescu.

Respect pentru bătrâni, nu circ!

Bătrânii din Alba Iulia beneficiază la ora actuală de un singur club al vârstnicilor, însă acela este dotat la cele mai înalte standarde. „La Alba Iulia, bătrânii sunt trataţi cu respect, dar nu cu circ. În Alba Iulia există pe finanţare europeană un bloc cu o sută de garsoniere care se oferă vârstnicilor pentru a putea să stea în condiţiile în care nu mai au copiii lângă ei, nepoţii, să socializeze. Ei au un singur club al vârstnicilor dotat la standarde europene, se întâlnesc acolo, au club de dansuri, foto, au oameni specializaţi care vin să-i înveţe să utilizeze Internetul ca să vorbească cu copiii sau nepoţii în străinătate”, a mai spus Marcel Romanescu, candidatul PNL la Primăria Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: