România, cea mai mare scumpire a energiei electrice din UE

Comisia Europeană a confirmat că România  a înregistrat, în trimestrul al treilea din 2017, cele mai mari creșteri de prețuri la energia electrică din UE.  

Potrivit unui raport al Executivului European, preţurile angro de energie electrică au crescut cel mai mult în România, cu 52%, iar în luna august au atins maximele Europei de Est, cu peste 90 de euro/MWh.

„Pe parcursul întregului trimestru III al anului 2007, preţurile en gros de energie electrică au fost cele mai ridicate în România din întreaga regiune CEE (n.n.- Europa Centrală şi de Est), datorită în primul rând producerii de energie electrică şi nucleară inferioară celei obişnuite în ţara respectivă, chiar şi în contextul producerii de energie electrică nucleară în mod tradiţional”, se arată în raportul Direcției Generale Energie, din cadrul Comisiei. 

Prețurile la energia electrică din țara noastră au explodat  în timp ce la nivelul UE acestea s-au caracterizat printr-un grad ridicat de stabilitate, indicatorul european de putere fiind reprezentat de 38 de euro/MWh. (A.A.)

Vizualizări: 323

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: