România, copilul problemă al Uniunii Europene

Niciun președinte de instituție europeană nu a acceptat să susțină marți o conferință de presă comună cu premierul Mihai Tudose, susține europarlamentarul Siegfried Mureșan într-o postare pe facebook. Este un fapt fără precedent, care arată că suntem oficial copilul-problemă al Uniunii Europene, arată sursa citată. Țopăiala fiscală, așa cum a numit-o președintele Iohannis, ar putea fi cauza izolării României. De altfel, în conferința de presă, Tudose a și precizat că nu va fi aplicat impozitul pe cifra de afaceri, deși este prevăzut în programul de guvernare, și nici impozitul de gospodărie prea curând.

Postarea europarlamentarului Siegfried Mureșan:

Începând de astăzi, suntem oficial copilul-problemă al Uniunii Europene

Astăzi, niciunul dintre președinții instituțiilor europene nu a acceptat să iasă în conferință comună cu prim-ministrul Guvernului României, Mihai Tudose, iar acesta s-a văzut nevoit să țină singur conferința de presă din subsolul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană. Este un lucru nemaivăzut pentru un prim-ministru al unui stat membru al Uniunii Europene. Spre exemplu, în 15 februarie 2016, prim-ministrul de atunci, Dacian Cioloș, a avut conferință de presă comună cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. La începutul acestui an, președintele Juncker nu a vrut să țină o conferință comună cu prim-ministrul Sorin Grindeanu, dar l-a delegat măcar pe prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Acum am ajuns și mai rău. 
Rușine tuturor parlamentarilor care au votat acest guvern! Liderilor europeni le este rușine cu cei care conduc astăzi România. Cu acest Guvern, România nu ocupă locul pe care îl merităm în Europa.

Vizualizări: 1,402

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: