România vrea Oscarul

Un număr de 85 de ţări, între care Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Polonia şi România, au transmis propuneri pentru nominalizări la categoria "cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza" a premiilor Oscar 2017, anunţă screendaily.com. La ediţia de anul viitor, premiul pentru cel mai bun film străin va fi acordat pentru al 60-lea an consecutiv.
Propunerea României de anul acesta este ”Sieranevada”, de Cristi Puiu, în timp ce ”Toni Erdmann”, de Maren Ade, coproducţie cu participare românească, este propunerea Germaniei. Ambele producţii au avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes 2016.
Academia de Film Americană a transmis marţi că acest sezon marchează o premieră: Yemen se regăseşte pentru prima dată pe lista ţărilor care au transmis propuneri, cu ”I Am Nojoom, Age 10 And Divorced”, de Khadija Al-Salami.
Academia va anunţa lista filmelor eligibile în cursul lunii octombrie. Nouă pelicule finaliste pentru o nominalizare vor fi anunţate pe 17 ianuarie 2017, în timp ce titlurile celor cinci finaliste vor fi anunţate odată cu nominalizările la celelalte categorii, pe 24 ianuarie 2017. Câştigătorii tuturor categoriilor vor fi anunţaţi la cea de-a 89-a gală de decernare a premiilor Oscar, ce va avea loc pe 26 februarie 2017. Cea de-a 89-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie 2017, la Dolby Theatre din Hollywood. 
În 2016, cel mai bun film într-o altă limbă decât engleza a fost desemnat ”Son of Saul/ Saul Fia” (Ungaria), de László Nemes. (A.A.)

Vizualizări: 841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: