Românii au ales să vadă protestul la România TV. Ce au aflat!

Aproape un milion de români au ales să urmărească protestele din București pe România TV. Televiziunea lui Ghiță a fost pe locul al doilea la audiențe, după Pro TV. La polul opus între posturile de știri, Digi 24 a fost undeva pe locul 14, cu 130.000 de telespectatori.
Ce a aflat publicul care a ales să se informeze de la România TV? Că cei peste 30.000 de demonstranți din București au fost plătiți cu 100 de lei de adult, 50 de lei de copil și 30 de lei de câine. Că nu a fost un miting împotriva modificării codului penal prin ordonanță de urgență, cu o mineriadă prin care Iohannis a vrut să dea jos guvernul PSD. Ba chiar un început de lovitură de stat. Că incendiul de la Bamboo a fost provocat ca să isterizeze oamenii. Că un jandarm a fost bătut și băgat în spital. Că protestatarii au vrut să dea foc guvernului. Că tinerii din stradă vor să fie tăiate pensiile, fără să se gândească la faptul că e vorba de banii părinților sau bunicilor lor. Că mitingul a fost orchestrat de SRI. Că Soros are nu știu câte miliarde de dolari și poate plăti câte un miting în fiecare zi.
Ce nu a aflat publicul România TV? Nu a aflat că guvernul schimbă Codul Penal prin ordonanță de urgență pentru că aceasta intră imediat în vigoare și produce efecte. O secundă dacă este în vigoare, mii de actuali sau foști miniștri, parlamentari, președinți de consilii județene, primari etc scapă de condamnări și de dosarele aflate pe rol. Aproape toate faptele comise înainte de ianuarie 2017 dispar. Chiar dacă ulteior va fi declarată neconstituțională, nu mai contează. Dacă modificările ar trece prin parlament, ar fi cu totul altceva. Ar fi dezbatere publică, ar putea interveni președintele, ar putea fi atacată legea la Curtea Constituțională. Telespectatorii România TV nu au aflat că nu are nimeni nimic cu guvernul pe care ei l-au ales, ci cu șmecheria prin care liderii PSD-ALDE vor să scape de dosare.

Vizualizări: 1,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: