Rotaru: E bine pentru cei care nu fac nimic și care au spatele asigurat

Marian Rotaru, fostul director al Direcției Publice de Patrimoniu din cadrul Primăriei Târgu Jiu, anunță că își va căuta dreptatea în instanță după ce a fost demis din funcție, dar și pentru că i-a fost acordat calificativul ”nesatisfăcător” pentru activitatea sa din 2018, ca director. Rotaru a vorbit și despre planurile sale de viitor. Spune că își va căuta un nou job și că a primit deja oferte pentru a lucra în mediul privat. ”Trebuie, nu o să stau să mă întrețină, ca pe alții, soția. Deocamdată, aștept. Îmi ajut soția și familia. Și să ies din starea asta, că nu a fost o stare foarte bună”, a afirmat Marian Rotaru.

Reporter: Ați contestat calificativul primit în urma evaluării activității dvs., iar contestația depusă la primărie a fost respinsă. Veți contesta în instanță?

Marian Rotaru: Nu știu nimic. Bineînțeles că voi contesta în instanță. La ce a făcut (n.red. primarul Marcel Romanescu), ar fi culmea să nu le atac, pentru că, efectiv, nu mi-a spus nimic într-un an de zile, cât am lucrat, cel puțin 2018, tot anul, nu cred că am avut vreo sarcină să nu o fi rezolvat. Mai mult decât atât, la ședințele operative, toate sarcinile care mi s-au dat în săptămâna următoare erau rezolvate. Parcarea a fost rezolvată, deszăpezitul, tot așa, rezolvat. Concediul nu mi l-a dat, pentru că am cerut concediu de odihnă pe anul 2017-2018 și spunea tot timpul că are treabă cu mine. Nu știu dacă are vreo legătură tot ce s-a întâmplat cu politicul și cu alte execuții care au fost dictate. Dar, nu contează. Timpul le rezolvă pe toate.

Rep.: Veți contesta și decizia de demitere din funcția de director?

M.R.: La fel. Păi, când o fi avut timp. Ieri (n.red. miercuri, 3 aprilie), la 15:00 am depus-o, până azi-dimineață să le și analizeze. Și am stat la comisia de disciplină din octombrie până acum. În 7 luni, 6 luni, nu au putut să analizeze și acum analizăm totul în 3 ore. Vă dați seama, la calificativ, dacă tu ai avut timp în 3 ore să analizezi un an, înseamnă că ești Superman. Dacă analizezi în 3 ore munca unui om într-un an, asta este. N-are nimic. Încerc să mă obișnuiesc cu trădările și cu tot ce se întâmplă în administrație și în politică și asta e. Nu vedeți că e bine pentru cei care nu fac nimic și care au spatele asigurat.

Rep.: Ați anunțat că veți candida la primărie în 2020…

M.R.: Bineînțeles că voi candida, cel puțin asta îmi doresc. Acum, să vedem ce o fi până atunci. Să vedem ce execuții mai pregătesc.

Rep.: Până atunci, veți încerca să vă găsiți un nou job?

M.R.: Trebuie, nu o să stau să mă întrețină, ca pe alții, soția. Deocamdată, aștept. Îmi ajut soția și familia. Și să ies din starea asta, că nu a fost o stare foarte bună.

Rep.: Ați primit vreo ofertă de lucru?

M.R.: Da. Oricum, nu în administrație. Pentru că nu se poate face serviciu în administrație. Aș dori ca toți care lucrează în administrație să se ducă cel puțin o lună la o firmă care se respectă, o firmă privată, să vedem dacă i-ar ține o lună. Și atunci vom mai sta de vorbă.

Vizualizări: 2,106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: