Rotaru: PNL îi face pârtie lui Cârciumaru la Primăria Târgu Jiu

Marian Rotaru, primarul de la Leleşti, insistă să fie exclus din PNL. Rotaru spune că nu mai poate accepta să fie umilit de copreşedinţii Tudor Barbu şi Dan Vâlceanu, despre care crede că nu sunt oameni de cuvânt. Rotaru nu este convins că liberalii doresc să câştige Primăria Târgu Jiu şi consideră că s-au făcut deja alianţe pentru a-i lăsa cale liberă primarului Florin Cârciumaru. Primarul de la Leleşti este curtat de mai multe partide, însă susţine că nu a bătut încă palma cu nici unul.


Rep.: Domnul Eduard Berca a declarat într-o emisiune la un post de radio ca rezultatele sondajului vă vor fi aduse la cunoştinţă în seara de 5 iunie. Vi s-a comunicat ceva de acest gen?
M.R.: Cei de la PNL să-şi vadă de ipocrizia lor. Dacă unii au fost laşi, să-şi vadă de laşitatea lor, eu, unul, nu mai accept ipocrizia lor. Poate sondajul s-a făcut la domnul Berca în birou, nu prin oraş. Eu nu am auzit pe nimeni că ar fi fost intervievat în acest sens şi slavă Domnului am destui prieteni în Târgu Jiu. Ce portret robot au făcut ei şi ce tot mint la oameni? Ca primar, am pretenţii să-mi fie păstrată demnitatea şi onoarea. S-a dus cu acele minciuni de copii, eu nu mai accept nimic. Am făcut apel şi fac şi continuare, dacă cineva din oraşul ăsta a fost intervievat despre candidaţii la Primăria Târgu Jiu, în sondajul de care vorbesc cei de la PNL, să mă sune să-mi spună şi mie.


Rep.: Nu vă temeţi că veţi fi exclus din partid?
M.R.: Am încercat o dată, de două, de trei ori să accept aceste umilinţe, dar nu pot accepta la nesfârşit. E în joc prestigiul nostru, iar nu accept aşa ceva. Eu am plecat într-un partid în care am crezut că se face ceva. Dacă altora li s-au promis funcţii să-şi vadă de treaba lor şi să fie umiliţi în continuare, îşi merită soartă. Eu le cer public să mă excludă din PNL. Am greşit când m-am înscris în PNL Gorj, n-am crezut că se fac asemenea prostii. Copreşedinţii PNL Gorj n-au nici o strategie pentru alegerile locale. Eu vorbisem cu ei să candidez pentru Primăria Târgu Jiu, dar acum mă plasează pentru Leleşti. Nu ştiu de ce se bagă ei, pentru că acolo am fost şi acolo m-au găsit. Se pare că cei de la PNL îi fac pârtie domnului Cârciumaru la Primăria Târgu Jiu, fără nici un fel de remuşcare.


Rep.: Se zvoneşte că plecaţi la socialişti sau la ALDE. Aţi negociat ceva concret?
M.R.: Nu ştiu unde plec şi ce voi face, dar nu mai accept să fiu umilit în PNL. Sunt prieten cu domnul Rotaru, am discutat şi cu domnul Dudău înainte de a trece la PNL. Am avut discuţii cu mai multe partide. Am vorbit şi cu Rudi, cu Bugă, cu cei de la ALDE. Îl cunosc pe Dian Popescu de foarte mult timp, sunt prieten şi cu domnul Borcan. Am foarte mulţi prieteni care mă respectă. E vreun partid care să nu te caute în această perioadă, nu te caută dacă nu ai valoare, nu ai rezultate şi mi se pare normal să nu închizi telefonul unui prieten sau unei cunoştinţe. Dacă vrei să te duci le spui, dacă nu îi refuzi elegant. Cert este că voi lua o decizie în aceste zile. Eu nu pot să accept cum acceptă ceilalţi să fiu umiliţi, că ar fi făcute sondaje, că nu sunt rezultate bune.

Vizualizări: 667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: