Rovinari - jumătate oraş, jumătate comună! Propunerea unui candidat!

Preşedintele PNL Rovinari, Laurenţiu Chivu, a depus la primărie o adresă prin care cere administraţiei locale să analizeze posibilitatea şi să facă demersurile necesare la Consiliul Judeţean şi Prefectura Gorj pentru ca localitatea componentă Vîrț a oraşului Rovinari să fie trecută în categoria localităţilor rurale.

Propunerea lui Laurenţiu Chivu este una fără precedent în România. Practic, o parte din Rovinari ar rămâne oraş, o altă parte ar intra în zona rurală. Chivu susţine că astfel ar putea fi accesate mai multe fonduri europene pentru lucrări de canalizare, alimentare cu apă, asfaltare de drumuri și străzi, dar s-ar ajunge și la scăderea nivelului impozitelor taxelor locale. "În momentul de față nu pot fi accesate fonduri europene pentru modernizarea localității Vîrț deoarece aceasta face parte din categoria localităților urbane", se arată în cererea președintelui PNL Rovinari, înregistrată la primăria Rovinari joi, 5 mai.
Liderul PNL Gorj, Dan Vâlceanu, a spus că nu știe exact dacă acest lucru este posibil din punct de vedere legal, dar că asta vrea să afle și liderul liberal de Rovinari. "Poți să faci referendum, sunt mai multe posibilităţi. Aici nu este vorba de o propunere a domnului Chivu. Dacă primarul analizează posibilitatea şi spune că nu se poate, asta este", a spus nu prea convins Dan Vâlceanu, co-preşedintele PNL Gorj.
Reprezentanţii Prefecturii Gorj nu au putut fi contactaţi pentru a explica dacă o localitate componentă a unui oraş poate deveni rurală.

Galerie foto


Vizualizări: 3,310

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: