Rovinari: Au început interviurile de angajare la fabrica de volane

Vești bune pentru rovinăreni! Au început interviurile de angajare la viitoarea fabrică de volane din oraș. Angajatorul din Brașov are nevoie, pentru început, de 240 de persoane. Primarul Robert Filip este în discuții avansate cu oficialii Complexului Energetic Oltenia (CEO) pentru a prelua șapte hectare de teren unde să înființeze un parc industrial.

Deja, primele interviuri au început din această săptămână, iar în curând fabrica își va deschide porțile. „Oamenii merg în fiecare zi să fie intervievați și începe formarea profesională. Suntem pe ultima sută de metri cu locația, încep să aducă și utilajele să dăm drumul la producție. În primă fază, este vorba despre un număr de 240 de locuri de muncă. După ultimele discuții, există posibilitatea să aducem și cea de-a doua linie. Astfel, am ajunge la un număr de 450-500 de angajați la fabrica de volane”, a declarat Robert Filip, primarul orașului Rovinari.

Premise pentru un parc industrial

Pe de altă parte, există posibilitatea ca Primăria Rovinari să realizeze un parc industrial în oraș. Pentru ca acest proiect să fie dus la îndeplinire, s-a solicitat sprijinul Complexului Energetic Oltenia. „Am fost la Complexul Energetic Oltenia. Deschiderea membrilor conducerii este din ce în ce mai mare. Am înaintat deja documentele. Directoratul urmează să ia o decizie, după care merge la Consiliul de Supraveghere și în AGA, la București. Am identificat câteva locații. Domnul ministru (n.r. ministrul Energiei) mi-a promis că acest lucru se va rezolva în cel mai scurt timp. Durează cel mult două luni să ajungem la o decizie. Ne trebuie cel puțin șapte hectare pentru a putea construi un parc industrial”, a mai explicat Filip.

Vizualizări: 4,815

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: