„Rupere de oase” pentru un pix şi un fular cu Dan Diaconescu

Mare îmbulzeală duminică seara, la sfârşitul mitingului electoral pe care Dan Diaconescu l-a organizat la Târgu Jiu, sute de oameni din miile care au venit pe insuliţă îmbulzindu-se pentru a prinde căciuli şi fulare cu însemnele PP-DD. Corturile de campanie ale candidatului de pe Colegiul 6 aproape au fost luate pe sus de cei care doreau să ducă acasă o amintire de la „domnul Dan”, oamenii fiind aşteptaţi din nou duminica viitoare pentru un nou spectacol.

Pachetele special pregătite pentru a fi oferite participanţilor la finalul spectacolului de duminică au fost depozitate în corturi amplasate în apropierea scenei pe care au urcat Irina Loghin, Like Chocolate şi Pepe. În pachete se aflau pixuri, brichete, eşarfe sau, eventual, câte un coş de plastic, de culoare violet. La concert au fost prezenţi mii de oameni, cărora Dan Diaconescu le-a cerut să nu se înghesuie pentru că există suficiente „surprize” pentru fiecare dintre ei. Spectatorii au dat însă năvală la corturi şi nu au mai aşteptat să primească fularele, pixurile sau căciulile cu însemnele PP-DD, fiecare luând „pe apucate”, corturile fiind, în mare parte devastate. La un moment dat, organizatorii şi-au dat seama că riscă să fie luaţi pe sus de numărul mare de oameni şi, ca urmare, au aruncat pur şi simplu în aer grămezile de pixuri sau pachetele pregătite pentru spectatori, îmbrânceala din acele clipe atingând cote maxime.

Şi mai mare show pe 9 decembrie

Spre finalul spectacolului, Dan Diaconescu i-a anunţat pe participanţi că va organiza încă două spectacole de acest gen la Târgu Jiu, unul fiind programat duminica viitoare, iar altul pe 5 decembrie, în Ajun de Moş Nicolae. Diaconescu a organizat un spectacol şi cu o zi înainte de începerea campaniei electorale, când le-a împărţit participanţilor biscuiţi, sucuri şi mici, fiind reclamat ulterior la Biroul Electoral Judeţean Gorj de către USL pentru că ar fi oferit mită alegătorilor şi că a început campania electorală mai devreme.

Dan Diaconescu le-a spus miilor de participanţi veniţi la spectacolul de duminică seara că cel mai mare spectacol dintre toate pe care vrea să le organizeze la Târgu Jiu va fi cel din 9 decembrie, când este şi ziua sa de naştere. El a menţionat că, după închiderea urnelor, le va putea oferi alegătorilor care vor veni în centrul oraşului pentru a serba împreună „victoria împotriva lui Victor Ponta” şi mâncare şi băutură, lucruri care sunt interzise în campania electorală.

Moda violet

Liderul PP-DD a precizat că speră ca la acel spectacol cât mai mulţi dintre participanţi, în special femeile, să vină cu părul vopsit în violet, culoarea partidului său, după ce a negociat cu un coafor din oraş pentru a suporta toate costurile legate de această acţiune. „Este coaforul poporului, aşa cum, aici la Târgu Jiu, va funcţiona şi o spălătorie a poporului, la care simpatizanţii noştri pot veni să îşi spele gratuit maşinile din această săptămână”, a declarat Diaconescu în faţa miilor de persoane ce asistau la spectacolul electoral. Dan Diaconescu a urcat pe scena amplasată pe insuliţa de pe râul Jiu alături de Pepe, precizând că, împreună, amândoi formează iniţialele partidului său, respectiv, „PP” şi „DD”, mulţimea aplaudându-i pe amândoi.

Diaconescu a spus cu această ocazie că este sigur pe victoria sa în alegerile din 9 decembrie încă de pe acum. „Am nevoie de 10.000 de voturi pentru a deveni deputat pe Colegiul 6 şi dumneavoastră sunteţi deja mult mai mulţi aici. Sunt convins că veţi fi şi mai mulţi şi împreună putem scăpa de Victor Ponta”, a menţionat liderul PP-DD.

Dan Diaconescu candidează pentru un post de deputat pe Colegiul 6 Târgu Jiu, unde îl are drept contracandidat principal pe actualul premier Victor Ponta, liderul PSD candidând aici pentru un al treilea mandat de parlamentar de Gorj. Spre deosebire de alte campanii electorale, USL nu a organizat până acum nici un spectacol pentru alegătorii din judeţ, Ponta preferând, deocamdată, întâlnirile cu profesorii, săptămâna trecută, sau cu medicii, săptămâna aceasta.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: