Ruşeţ: Iriza îşi ridică ratingul prin intermediul competiţiei cu mine

Secretarul-coordonator al ALDE Gorj, Ion Rușeț, spune că nu este interesat de o candidatură la alegerile parlamentare din iarnă, deocamdată. Mai mult decât atât, acesta spune că Scarlat Iriza vrea să-și crească ratingul, punându-se în competiție cu el. Rușeț a explicat că la nivelul ALDE Gorj nu a fost stabilită o listă a candidaților. Întrebat fiind dacă între șefii partidului Marius Borcan și Dian Popescu este un conflict și dacă partidul este scindat, acesta a spus că nu face parte din nicio tabără, dând de înțeles astfel că există un război între cei doi co-președinți.

Reporter: Se vehiculează că sunteți în competiție cu domnul Iriza pentru primul loc la Senat, este adevărat?
Ion Rușeț: Nu sunt în nicio competiție cu Iriza, pentru că la nivelul organizației județene n-am purtat discuții pe această temă, iar dacă s-au purtat cumva discuții în Capitală, nu le cunosc. În momentul de față, atâta timp cât în organizația județeană nu s-au purtat discuții serioase pe această temă, nu-mi manifest intenția de a candida. În ceea ce privește faptul că o parte din colegii dvs. încearcă să mă bage, așa, într-un mod fals, în competiție cu Iriza, nu sunt în nicio competiție pentru că nu mi-am manifestat această intenție. Cred, însă, că este un joc de imagine al echipei domnului Iriza în care încearcă să-i ridice ratingul prin intermediul presei și al competiției cu mine.

Rep.: Dvs. l-ați numit pe dl Iriza traseist. Ce v-a determinat?
I.R.: Nu, nu, nu. Spun că are experiență politică bogată. A schimbat 4-5 partide în ultimul an. Ce-i mare lucru?! E un adevăr. Îi cunosc meritele. Este un politician cu experiență bogată.

Rep.: ALDE și-a stabilit candidații pentru alegerile parlamentare?
I.R.: Din câte cunosc eu, nu. Eu am fost coordonatorul campaniei electorale locale. Sunt secretarul coordonator la nivelul județului, dar la nivelul organizației județene nu a fost demarată, oficial, nicio discuție pe această temă. Niciunul din cei doi co-președinți, nici Dian Popescu, nici Marius Borcan, nu s-au exprimat în mod instituțional cu privire la această problemă. Nu am discutat despre alegeri.

Rep.: Asta înseamnă că nu există o listă a ALDE Gorj cu candidații la alegerile din iarnă?
I.R.: Din câte cunosc, nu există o listă ALDE cu candidații la nivel de județul Gorj. Există supoziții, există declarații, și domnul Borcan a făcut declarații, și domnul Dian a făcut declarații, n-am auzit nicio declarație a domnului Iriza, pe mine asta mă surprinde. O parte din colegii dvs. vor să mă pună în competiție cu dânsul, dar dânsul n-a făcut nicio declarație nici publică, nici în interiorul partidului pe tema asta, cu candidatura, pe unde candidează.

Rep.: Există un conflict între co-președinții ALDE Gorj? S-au format două tabere în partid?
I.R.: Nu fac parte din nicio tabără la nivelul filialei Gorj a ALDE. Altceva nu comentez.

Vizualizări: 1,066

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: