Rușeț nu se consideră trădător şi se disociază de Gogu Pendulă

Inițiatorului Sindicatului Mine Energie Oltenia, Ion Rușeț, a explicat, într-o emisiune la un post local de televiziune, că nu mai putea rămâne în Federația Națională Mine Energie. Rușeț spune că nu a trădat FNME prin plecarea sa și că nu se justifică porecla de Gogu Pendulă.

Ion Rușeț spune că ideea constituirii unui sindicat a apărut după Consiliul de Coordonare al FNME, din 11 ianuarie, dar confirmă faptul că a avut discuții cu Adrian Marciuc despre reorganizarea Sindicatului Mine Energie Jilț Turceni. Reorganizarea se făcea în sensul că se modifica statutul, pentru a permite numirea lui Ion Rușeț în locul lui Adrian Marciuc, adică președinte, iar Marciuc devenea președinte executiv. Rușeț mai spune că prin plecarea sa din FNME nu a trădat mișcarea sindicală. “Am trădat mișcarea sindicală? Nu cred. Plecarea mea din FNME nu a fost trădare. Nu au fost colegi care au spus că abia așteaptă să plec? Nu au fost colegi care au exprimat poziții radicale ce au blocat foarte mult și au făcut foarte mult rău salariaților în 2013, iar pentru a-și apăra interesele lor sau de grup au făcut acest rău și atunci. Colegi care au dat declarații mincinoase. Că Consiliul de coordonare mi-a cerut demisia. Minciuni ordinare”, a spus acesta supărat.

Fostul prim-vicepreședinte al FNME spune că nu a putut ceda rugăminților colegilor de a rămâne, pentru că atunci ar fi fost numit Gogu Pendulă. „Sunt învinuit de prea multă diplomație? E bine ca eu să plec. Este adevărat că foarte mulți colegi au încercat să mă convingă să rămân. Am considerat că nu există cale și nu pot să rămân pentru că a doua zi ce-ați fi zis dumneavoastră de mine? Ați fi zis din nou, iată-l și pe Gogu Pendulă. Așa ați fi zis pentru că aș fi revenit la o decizie pe care am luat-o într-un mod corect”, a declarat Ion Rușeț.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: