Ruşeţ vrea să ştie ce crede Condescu despre listarea CEO

Un pachet majoritar din Complexul Energetic Oltenia va fi listat pe bursă, în septembrie, a anunţat ministrul Economiei Daniel Chiţoiu. Anunţul a fost făcut vineri, ştiut fiind faptul că în weekend trec nevăzute mai multe declaraţii. La nivel naţional, anunţul nu a fost comentat, dar la Gorj sindicaliştii încep să se îngrijoreze, în timp ce USL nici nu aminteşte de acest subiect.

Liderul de la Sindicatul „Minerul“ din Rovinari, Marin Golea, a reamintit un lucru foarte important. Statutul CE Oltenia prevedea ca un pachet minoritar, de maxim 15 la sută, să fie listat pe bursă, nu unul majoritar. Cu toate acestea, sindicalistul, membru al Federaţiei Naţionale Mine Energie, federaţie condusă de Marin Condescu, nu prea ia în seamă declaraţiile ministrului, despre care crede că a avut drept sarcină să spună aşa ceva.

„Se vorbea de un pachet de 15 la sută, aşa cum era prevăzut şi în statutul CEO. Cred că domnul ministru se grăbeşte cu aceste declaraţii, sunt politice, sau prin ele îşi garantează şi dânsul postul, pentru că este puţin probabil să se realizeze acest lucru pentru că celălalt complex, Hunedoara, nu este înfiinţat. Nu tiu cât va sta acolo ca ministru şi nu ştiu ce intenţii are dar sper să fie bune pentru Gorj, pentru ţară“, a declarat Golea.

Deşi mai sus se poate spune că este punctul de vedere oficial al FNME, senatorul- sindicalist Ion Ruşeţ, spune că aşteaptă reacţia fermă a sindicatelor reprezentative.

„Mă aştept că va fi o analiză la nivelul organizaţiei sindicale reprezentativă în CEO şi mă aştept la un punct de vedere din partea sindicatelor“, a declarat senatorul Ion Ruşeţ, care aminteşte că a depus o întrebare la Ministerul Economiei pe această temă, dar nici la această oră nu a primit răspuns.

Un alt sindicalist, din zona Motru, Constantin Ureche, mai speră că Victor Ponta va realiza ce a spus: că nu va vinde energia. „Nu mă mai miră nimic. Dar aveam la Uniune înregistrarea cu discursul lui Victor Ponta care spunea am ajuns prea departe, s-a vândut prea mult...Nu cred că-şi ia vorbele înapoi“, a spus Ureche.   

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: